Un city-break în Irlanda


“I address you all tonight for who you truly are: wizards, mermaids, travelers, adventurers, and magicians. You are the true dreamers.” 


Barcelona - http://allthingseurope.tumblr.com/post/13596049061

Cum vara e acum departe, în aşteptarea iernii, încă nepregătiţi pentru vremea mohorâtă, ne imaginăm cu melancolie zile nesfârşite cu soare si cer senin în mari oraşe europene. Din Barcelona la Paris, apoi Roma. Cu un rucsac in spate, o sticlă cu apă, aparatul foto si portofelul.
Însă anotimpul rece vine si el cu farmecul lui, începând din octombrie si pînă în apropierea primăverii. Zilele scurte, nopţile lungi, timp perfect pentru reflectie, plimbări de seară, cărti bune şi planuri. Da, planuri de călătorie.

Niciodata nu mi-am imaginat rostul existenţei mele supravieţuind  doar în universul din jurul meu, fără dorinţa de a experimenta viaţa  din afara societaţii în care m-am născut.
Am fost un copil cu suflet nomad. Imi amintesc cum la șase, șapte ani mă pierdeam cu ochii in imagini din diferite colţuri ale lumii şi simţeam că o particică din mine aparţine fiecarui loc.

Acum, fie ca e iarnă sau vară, eu vreau sa plec. Spune-mi doar că urmează sa avem o scurtă vacanţă de joi si până duminică. Voi fi cea mai fericită.
În weekenduri ador să citesc bloguri de călătorie şi păstrez întotdeaua articole din reviste pe acest subiect. Aveam în adolescenţă chiar şi un jurnal cu fotografii din diferite colţuri ale lumii pe care mi-am propus să le vizitez.

Pentru această toamnă însă, un city break low cost este o idee excelentă. Trebuie doar să ne gândim care este vacanţa europeană la care visăm.
Un city-break sau o vacanţă de trei săptămâni în Irlanda, insula de smarald este alegerea excelentă pentru acest anotimp.
Trebuie, totuşi, să nu uităm umbrela si impermeabila pentru că vremea este foarte schimbătoare şi nimic nu ar trebui să ne stea în cale dacă ne-am hotarât să pornim pe umele spiriduşilor.
http://calatoriaperfecta.ro/

Când ne gândim la viaţa de noapte din centrul oraşului, primul lucru care ne vine in minte este Temple Bar. Acest bar a fost deschis in anul 1849, mai târziu intreaga strada preluând acest nume si transformând-o într-o zonă aglomerată, preferată de turişti.
Aici găsim restaurante, baruri, galerii de artă, magazine vechi.

Alte locuri care merită vizitate:

Biblioteca Trinity College
https://myrenaissanceblog.wordpress.com

Stâncile Moher
 https://www.walldevil.com
Galeria Dublinia
http://www.technogypsie.com/
Berăria Guinness
 http://monipag.com

Oricum, să nu uităm. O călătorie într-o altă ţară nu înseamnă neapărat să bifezi atracţiile turistice din lista făcută de tine acasă. Simte pur şi simte locul, gustă mâncarea tradiţională, vizitează Irlanda rurală, plimba-te pe străzi, priveşte oamenii.

E simplu şi frumos.

Comentarii