Am testat 2 produse de la Organic India - Suplimente organice din plante ayurvedice


Cred foarte mult în puterea noastră de a ne vindeca singuri, chiar acasă la noi. Trebuie doar să ne documentăm și să alegem ce ne este benefic nouă, din toate sursele pe care le avem la dispoziție. Vindecarea vine din natură, numai cu ajutorul plantelor, a gândirii pozitive și a meditației. Orice afecțiune minoră se poate trata prin schimbarea stilului de viață și prin conștientizarea nevoii reale de schimbare care trebuie să se producă ACUM. Nu mâine sau începând de luni. Nevoia de schimbare, din păcate, nu așteaptă la infinit să găsim puțin curaj. El trebuie căutat permanent.
Până la această vârstă am încercat, pe cât posibil, să nu mă ating de pastile de slăbit, vitamine sintetice din farmacii, suplimente alimentare și tot ce-mi promite de pe un ambalaj colorat că îmi va face foarte mult bine. Un singur produs am testat o perioadă mai lungă de timp. Este vorba despre un amestec natural bun pentru detoxifiere, care m-a ajutat, într-adevăr.

Dar vine o zi când îți amintești să adaugi printre priorități anumite probleme pe care le-ai ignorat o vreme. Vrei să aștepți toamna cu sacoșa plină de soluții și tratamente, pentru că sănătatea și starea de bine sunt cele mai de preț lucruri. Când le ai, poți muta munții din loc.
Așa am aflat despre Organic India, căutând soluții online, ferindu-mă de farmacii. Este o companie cu tradiție de peste 20 de ani, ce comercializează în întreaga lume ceaiuri și suplimente alimentare 100% Certificate Organic. Produse din plante medicinale de o calitate superioară, care fac parte din culturi 100% organice, fără pesticide, erbicide și fertilizatori sintetici, în niciun stadiu al producției. Mai mult decât atât, Organic India a obținut certificări internaționale importante, cum ar fi: GMP, HACCP, ISO 9001 - 2008, Kosher, Halal, Earth SEER, Non GMO, Certificare organică UE, NPOP India Organic, USDA Organic.

Pentru mine am ales Liver Kidney - Detoxifiere & Revitalizare, iar pentru mama Shatavari - capsule ce conțin o plantă Ayurvedică recomandată în ameliorarea simptomelor asociate cu menopauza sau premenopauza, dar nu numai. Mă încântă extraordinar de mult faptul că fiecare recipient în care stau capsulele este din sticlă închisă la culoare, ce le păstrează mult mai bine, după părerea mea. Așa cum o băutură este mult mai bună la gust dar și mai sănătoasă dacă este consumată din sticlă, mai puțin din plastic. La fel, un supliment alimentar natural, păstrat într-un recipient din sticlă vorbește despre seriozitatea celor care îl produc.

Liver Kidney de la Organic India - DETOXIFIERE & REVITALIZARE -

Mi-am dorit să încerc un produs natural pentru detoxifiere. Citesc multe reviste de sănătate, deci întâlnesc o mulțime de reclame la tot pasul, în care mi se prezintă medicamente cu rol hepatoprotector ce promit să vindece un ficat bolnav sau să sprijine sănătatea rinichilor. Apoi citesc părerile oamenilor și mă îngrozesc efectele adverse. De aceea, un supliment alimentar din plante certificate organic este binevenit.  Liver Kidney de la Organic India sunt capsule ce conțin numai 3 ingrediente(parte aeriană de Bhumyamalaki, tulpină de Katuki, rădăcină de Punarnava). Este o formulă puternică ce hrănește, detoxifică și revigorează ficatul și rinichii. Protejează organismul împotriva distrugerilor cauzate de radicalii liberi, stres și ajută la funcționarea normală și sănătoasă a celor două organe vitale.  

În fiecare recipient din sticlă sunt 60 de capsule, cât să ajungă o lună întreagă. Ca mod de utilizare, 1-2 capsule de 2 ori pe zi, în timpul meselor, pentru cel puțin o lună de zile sau la recomandarea medicului, pentru mai mult timp.
Mă aflu în prima săptămână de utilizare, aștept să simt efectele benefice, împreună cu o dietă specială recomandată în problemele unui ficat bolnav. Am să postez pe facebook update-uri săptămânale despre schimbările ce vor apărea treptat. Vreau să iau acest supliment alimentar pentru o perioadă mai lungă, cu pauze de 30 de zile între fiecare recipient de 60 de capsule.
                                       Produs: Vegan ⍣ Vegetarian  GlutenFree  



Shatavari de la Organic India - ECHILIBRU HORMONAL NATURAL 

Mama a dorit să aleagă ceva și pentru ea, așa că am analizat pe rând fiecare produs din magazinul organicindia.ro. Este foarte dificil să faci o alegere, mai ales când pe toate ai vrea să le testezi. Arată minunat în recipientele din sticlă, cutiile cu pudre sau ceaiurile Tulsi(Busuioc Sfânt - Busuioc Indian). Dar, ca niște persoane responsabile, am ales ce am considerat a fi cel mai necesar în prezent.
Shatavari este o plantă Ayurvedică folosită tradițional pentru echilibru hormonal. Aceasta susține funcțiile hormonale și reproductive ale femeii pe tot parcursul vieții. Atenuează simptomele asociate cu menopauza și premenopauza, care nu sunt deloc plăcute, ba din contră. Mai mult decât atât, ajută lactația și susține fertilitatea.

Fiecare capsulă conține 400mg rădăcină de Shatavari. În recipient sunt 60 de capsule certificate organic. Ca mod de utilizare, 2 capsule de 2 ori pe zi, în timpul meselor. Sigur pentru folosirea îndelungată.
Nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează, fără consultarea medicului sau a specialistului. 
Produs: Vegan ⍣ Vegetarian ⍣ GlutenFree ⍣

În pachet am avut plăcerea să descopăr și 10 mostre de ceai Tulsi Original, plus Tulsi cu Ceai Verde. Organic India ne pune la dispoziție și varianta Tulsi Chimbir și Tulsi Lămâie&Ghimbir, bune pentru stările de răceală și gripă 2018-2019 ⌣, antistres natural, revigorant. 

Tulsi mai este cunoscut și sub denumirea de Busuioc Sfânt sau Busuioc Indian. Oamenii îl consideră regina plantelor medicinale, venerat ca plantă sacră, care are puterea de a vindeca. Tradițional se cultivă în vase de lut, în interiorul casei sau în grădină. Există manuscrise vechi de 5.000 de ani în care se vorbește despre beneficiile Busuiocului Indian.

Înainte de a mă așeza la birou pentru a scrie această postare mi-am pregătit un ceai Tulsi pe care l-am băut cald. Aș putea spune că mi-a oferit liniștire și o stare de pace interioară, de parcă s-a lăsat seara peste tot zgomotul din gândurile mele. Am aprins o lumânare și am adus o tulpină de busuioc din grădină românească, cu floare și frunze, care a parfumat întreaga încăpere, împreună cu ceaiul din cană.
India, la fel ca orice altă țară, are atât părți pozitive, cât și părți negative, pe care este important să le cunoaștem, mai ales dacă ne gândim la o călătorie în Asia. Dar cine nu a visat măcar o dată să vadă  monumentul Taj Mahal, localnicii din orașele vechi, fluviul Gange, tradiția, istoria, culoarea ? 
Dacă rămâne doar o simplă dorință sau un plan pentru viitorul îndepărtat, măcar să ne bucurăm acum de beneficiile plantelor medicinale de pe acest continent, cultivate organic, care vindecă probleme și afecțiuni atât de des întâlnite.

x

Comentarii