Unt de arahide bio - Rețete pentru micul dejun


    Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Cel puțin în filmele americane, unde toată lumea are suficient timp să mănânce la micul dejun. În perioada copilăriei, untul de arahide reprezenta o mare enigmă pentru mine, și asta pentru că în magazinele românești nu găseam asa ceva iar în filme toată lumea vorbea despre cât de delicios poate fi. Există ceva mai frustrant ? Apoi, anii au trecut și am uitat complet de el, până ce a apărut noua ”revoluție„ a mâncatului sănătos, care m-a prins și pe mine. La început am simțit-o ca fiind o modă la care vreau să mă adaptez, astăzi este mai mult decât atât, este un stil de viață și nu l-aș mai schimba pentru nimic.


Știai că ?



Consum unt de arahide de câțiva ani la micul dejun sau atunci când descopăr un desert sănătos. Bineînțeles, există și varianta mai nesănătoasă în magazine, cu zahăr adăugat, amidon, uleiuri vegetale, însă eu nu asta caut. Îmi place pasta de arahide naturală, bio, cu puține ingrediente și multe beneficii.
Pe NaturaFresh.ro sunt mai multe sortimente și mărci. Toate certificate ecologic. Crunchy, cu sare/fără sare, smooth, cu ulei de cocos, cu semințe de cânepă. Eu am ales unt de arahide bio, marca Essential, crunchy, 350g. Conține 99,4% arahide organice și 0,6% sare de mare.
Sunt o mulțime de motive pentru care oamenii consumă unt de arahide. Dincolo de faptul că este delicios în orice combinație, aportul de fibre, proteine, vitamine și minerale îl transformă într-un aliment minune. Aliatul de nădejde al vegetarienilor și veganilor. Protejează inima datorită grăsimilor sănătoase, reduce riscul de a face diabet, conține potasiu, benefic pentru mușchi, mangan, benefic pentru oase, vitamina B3 care sprijină metabolismul, ajutor în dietă datorită senzației de sațietate, oferă energie și o stare de bine.



                                                         1. Peanut butter smoothie

 250ml lapte de cocos bio, o banană coaptă, 2 linguri fulgi de ovăz, 2 linguri unt de arahide bio, extract de vanilie.


                                    2. Pâine prăjită cu semințe, unt de arahide și banană

2 felii pâine integrală cu semințe, prăjită, 2 linguri unt de arahide, 1 banană coaptă,  1 linguriță dulceață.


                                                          3. Biluțe cu unt de arahide 

165g unt de arahide crunchy, 175g miere, 20g fulgi de cocos, 125g lapte praf, 1 linguriță scorțișoară,  extract de vanilie. * într-un bol de mărime medie amestecăm foarte bine toate ingredientele și formăm biluțe mici, care înainte de servire trebuie să stea la frigider măcar 1 oră.

                                      3. Bol cu musli, lapte vegetal, cacao și fulgi de cocos


 lapte de cocos/soia/ovăz, 1 banană coaptă, pasată, alune, fulgi de ovăz, semințe de susan, unt de arahide, fulgi de cocos, cacao pudră, 2 pătrățele ciocolată neagră.

(*laptele de cocos 200ml, banana, mierea, untul de arahide, fulgii de ovăz și pudra de cacao pe pun în Blender până se formează o spumă. Această spumă se pune într-un bol și se ornează cu alune mărunțite și prăjite, fulgi de cocos, semințe de susan, ciocolată neagră și felii de banană)

Îți place untul de arahide ? Lasă-mi în comentarii rețeta ta preferată ;)

x

Comentarii

Trimiteți un comentariu