Cum alegem canapeaua potrivită în funcție de nevoile noastre ?


Sufrageria este zona centrală a unei case, locul în care toți membrii familiei se reunesc și petrec timp de calitate împreună. În sufragerie petrecem serile de weekend în fața televizorului, citim o carte, tot aici primim oaspeți sau ne relaxăm după o zi obositoare de muncă sau de școală. Cu alte cuvinte, este un spațiu în care merită să investim pentru a avea parte de un confort sporit. 

Amenajarea sufrageriei

Atunci când suntem în căutarea pieselor de mobilier pentru living, trebuie să ținem cont de câteva aspecte. Printre cele mai importante fiind gradul de confort și calitatea. De asemenea, ne dorim să obținem un ambient armonios, astfel vom avea în vedere și stilul pentru care vom opta, dimensiunea încăperii, cromatica și echilibrul general, adică imaginea de ansamblu a camerei.

Se spune că acasă este locul în care ne este inima, însă nu ar putea fi așa dacă nu ne-am crea confort pentru ca starea de bine să se poată instala...

Achiziționarea canapelei perfecte pentru acasă

Astăzi vorbim despre canapele și importanța lor într-o sufragerie. Experții o numesc ancora camerei de zi, fiind punctul de bază a întregii încăperi. Este un element care, în cele mai multe cazuri, domină spațiul în care se află, prin dimensiunea sa.

 3 din 5 romani dețin acasă cel puțin o canapea extensibila, conform unui studiu recent. Aceasta piesă de mobilier îmbină într-un mod ingenios simțul estetic cu cel practic, fiind utilă în situațiile în care primim oaspeți. Datorită mecanismului de extindere se transformă rapid într-un adevărat pat matrimonial.

Mai putem discuta și despre faptul că unii oameni trăiesc în spații mici, în garsoniere, unde funcțiile normale ale unui număr de camere sunt combinate într-o cameră single. Aici intervine utilitatea unei canapele extensibile, care ne ajută să economisim spațiu dar totodată să păstrăm un decor șic și primitor, precum în revistele de specialitate.

Unde găsim mobilă de bună calitate ?

Atunci când fac cumpărăturile online, indiferent ce cumpăr, de la îmbrăcăminte la mobilier, m-am obișnuit să folosesc anumite motoare de căutare care funcționează precum un centralizator al tuturor ofertelor de pe piață. Este mult mai simplu astfel. Biano.ro este un motor de căutare care ne ajută să achiziționăm inteligent produse de mobilier și decorațiuni, folosind filtre specializate și analiză avansată. 


Cum alegem canapeaua perfectă pentru noi și întreaga familie - 8 sfaturi

1. Ține cont de stilul tău de viață

Înainte de a începe să studiem oferta din magazine și varietatea de stiluri, trebuie să analizăm cu mare atenție stilul nostru de viață și să o adaptăm nevoilor curente. Asta însemnând, dacă avem o familie mare, cel mai indicat ar fi să ne îndreptăm atenția spre un colțar in forma de U, de dimensiuni mari. În situația în care avem copii mici sau animale de companie, căutăm canapele cu tapițerie din material textil rezistent la pete. Canapelele recomandate de Biano.ro sunt realizate din materiale de înaltă calitate, rezistente la scămoșare, ușor de curățat și rezistente la murdărie. Iar dacă scopul nostru este exclusiv relaxarea, poate că o canapea recliner cu 2 locuri este răspunsul pe care îl căutăm. Recomand ca o dată ce am plecat în căutarea canapelei ideale, să mergem cu acel must-have în minte, pentru a economisi timp și energie.


2. Locul în care vei poziționa canapeaua

Un alt element important asupra căruia trebuie să cugetăm este orientarea canapelei în spațiul pe care îl avem la dispoziție. O vom așeza lângă un perete sau în centrul încăperii ? Un colțar de dimensiuni mari, în formă de U este potrivit într-o sufragerie spațioasă, în timp ce unei camere mici i se potrivește un mobilier mic și ușor, așezat lângă un perete, care să nu îngreuneze și încurce. Un lucru pe care nu trebuie să-l uităm niciodată, senzația de spațiu aerisit trebuie să se păstreze permanent. 
Este recomandat ca poziționarea canapelei să nu fie într-un loc în care lumina soarelui să cadă direct pe ea. Asta pentru că în timp materialul se va decolora.


3. Măsoară… apoi măsoară din nou

Ce spune ochiul nu exprimă neapărat realitatea. De cate ori nu ne-am înșelat în privința măsurătorilor făcute cu aproximație ?! O mulțime de erori pot fi făcute în această etapă a procesului. Trebuie să ne asigurăm că atât lungimea, lățimea și înălțimea canapelei sunt în acord cu spațiul pe care îl avem la dispoziție. În cazul în care o canapea este prea mare, aceasta doar ne va încurca și ne va sta în cale, împiedicându-ne de ea. 


4. Materialul pe care îl alegi

Materialul pe care îl vom alege ține de gusturi dar și de nevoi. Material textil, piele sau imitație din piele ? Indiferent de alegere, există avantaje și dezavantaje. Așa cum am menționat mai devreme, în cazul în care avem copii sau animale de companie, ne orientăm spre materiale ușor de curățat, rezistente la murdărie. 
O canapea din piele sau imitație din piele este un element care exprimă lux, eleganță, masculinitate. În plus, este un material ușor de curățat. Cu o simplă cârpă umezită  o poți curăța și este toată îngrijirea de care are nevoie. Nu este recomandat să investești într-o canapea din imitație de piele sau piele dacă deții animale de companie. Acestea o vor distruge în timp, mai ales dacă sunt mai neastâmpărate. 

5. Culoarea canapelei

Alegerea culorii este o decizie importantă și totodată plăcută. O culoare deschisă va oferi mai multă lumină și viață sufrageriei. Putem merge, de asemenea, spre modele detaliate sau culori neutre, care să permită mai mult loc pentru schimbări. Nu există greșeli în selectarea culorii potrivite. Ideal este să ne simțim bine în căminul nostru, în mica noastră oază de liniște. 

6. Alege un stil în acord cu mobilierul existent deja

În cazul în care fotoliul, scaunele alăturate sau măsuța de cafea au un design tradițional, nu vom opta pentru o canapea cu un stil modern, creând un dezacord estetic. Rămânem pe aceeași linie. Dar există posibilitatea să amestecăm și potrivim cel mult două stiluri diferite. Poate fi o compatibilitate ridicată între stilul modern și cel scandinav, spre exemplu. Pentru o completare plăcută, o casă contemporană are nevoie de o canapea modernă.


7. Brațele canapelei

Brațele unei canapele de calitate trebuie să aibă o structură solidă și fermă, astfel să asigure un confort ridicat și siguranță. Stilul bratelor nu trebuie nici el neglijat. Vom aminti stilul vintage, cu brațe rotunjite, supradimensionate sau subdimensionate ori rabatabile. Alegerea mea rămâne o canapea cu brațe dintr-un material moale, suficient de late încât să-mi ofere confort și susținere pentru laptop atunci când lucrez de acasă. 

8. Testează gradul de confort

O canapea pentru acasă, potrivită pentru tine și toți cei dragi, trebuie să fie extrem de confortabilă și să susțină corect spatele. Dacă simți că te scufunzi în ea și ești protejat, înseamnă că adâncimea și înălțimea ei sunt perfecte. Pentru asta vom căuta canapele cu o adâncime a șezutului cat mai mare. Dacă ai posibilitatea, înainte de a cumpăra, fă-i un test direct în magazin. 
În cazul în care dorești să amenajezi formal o sufragerie sau oricare alt spațiu pe care îl deții,  o canapea cu șezut ferm, care-și păstrează forma, va fi o alegere pretabilă.

Te invit să accesezi biano.ro pentru inspirație în reamenajarea căminului. 🙂

Pe curând, 💜

Laura

Comentarii