Produse pentru igiena orală de la Apidava - Spray si apa de gură


Au trecut câteva luni de când am făcut cunoştinţă cu produsele minune de la Apidava. Pentru cei care nu ştiu încă, Apidava produce miere în România de peste 25 de ani. Nu orice fel de miere, ci una de o calitate superioară, obținută numai pe cale naturală, din zona Podișului Transilvaniei și alte zone melifere(unde există flori cu mult nectar și polen). Intreaga iarnă mi-am pregătit micul dejun adăugând o linguriţă de miere cu nucă în iaurt şi mi-am îndulcit ceaiul cu Apioxivita Cocktail, refăcându-mi energia pierdută după orele amiezii.


În tot acest timp am descoperit linia de produse cosmetice Apidava, pentru care se folosesc produse apicole de o calitate superioară, 100% naturale - ingredienţi activi cu proprietăţi regenerante deosebite.
Miere, ceară, propolis şi lăptişor de matcă. Sună bine ? La ce alte ingrediente mai bune ne putem gândi când vine vorba de îngrijire şi hidratare ?

Creme hidratante pentru corp şi ten, mască, balsam de buze, cremă anticelulitică, lapte demachiant, loţiune tonică, apă de gură, spray de gură, săpunuri vegetale pe bază de miere. Deocamdată am testat apa de gură, spray-ul de gură ( produs nou* ) şi câteva săpunuri vegetale. Gama Honey Therapy nu este nici ea de ignorat.

Spun Da pentru că :


- ingredienţi activi 100% naturali

- fără Parabeni
- fără coloranţi sintetici
- fără teste pe animale
- produsele se bazează exclusiv pe principiile active ale ingredientelor apicole pure

Apa de gură şi spray-ul de gură de la Apidava
  

Conform raportului de date al FDI World Dental Federation, aproximativ 4 miliarde de oameni din întreaga lume se confruntă cu afecțiunea numită carie dentară, fiind una dintre cele mai des întâlnite forme de afecțiune orală. Caria dentară este o afecțiune a dintelui care presupune deteriorarea smalțului dentar - stratul exterior al dintelui - din pricina mai multor factori, precum consumul alimentelor bogate în zahăr, fumatul, igiena precară și factorii ereditari.
Pentru a împiedica formarea cariilor dentare, cel mai important este să conștientizăm importanța unei igiene orale corespunzătoare, prin periajul corect al dinților de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, folosirea aței dentare pentru spațiile interdentare, a apei de gură și, eventual, a dușului bucal pentru îndepărtarea resturilor alimentare din spațiile mai greu accesibile.
O altă metodă importantă de prevenire a apariție cariilor dentare este alimentația. Aceasta trebuie să fie săracă în carbohidrați și zaharuri. Plus, bineînțeles, controale regulate la medicul stomatolog pentru verificarea sănătății dinților și rezolvarea problemelor existente.

Câteva sfaturi practice pentru menţinerea sănătăţii dentare:

Alimente bogate în calciu: legume verzi şi plante cu frunze de culoare verde închis (broccoli, salată, spanac, pătrunjel, varză verde creaţă kale, lactate, peşte, ouă, leguminoase - fasole albă, fasole roşie, mazăre. 
Alimente crocante: mere, morcovi, nuci, castraveţi. Masticaţia generează salivă iar mâncarea acţionează ca un burete care curăţă natural dinţii.
Apa joacă un rol împortant în buna funcţionarea a organismului. La fel ca saliva, are un rol important în curăţarea dinţilor.
Alimente bogate în polifenoli: Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Caries Research, Polifenolii  previn apariţia plăcii dentare, scăzând astfel riscul de apariţie a cariilor. Alimente bogate în polifenoli sunt: merişoarele dar şi alte fructe de pădure, toate tipurile de ceai, precum şi o largă varietate de legumele, fructe şi nuci
Alimente bogate în acid malic: Acidul malic este un înălbitor natural al smaltului şi se regăseşte în alimente precum: broccoli, căpşune, fasole, morcovi, mazăre, cartofi, roşii şi rubarbă



Utilizez apa de gura Apidava de câteva luni şi nu aş reveni prea curând la cele obişnuite, din magazine. Formula concentrată pe bază de propolis, aloe vera şi extract de ceai verde ajută la menţinerea unui mediu bucal sănătos şi fără probleme. Elimină bacteriile, luptă împotriva infecţiilor locale (stomatite, gingivite, afte dentare), previne apariţia cariilor şi asigură acea respiraţie proaspătă pe care o dorim toţi.

Are un gustul deloc deranjant, ba chiar plăcut, simplu, uşor dulce. Nu conţine alcool, parabeni, fluor,  phenoxiethanol şi parfum.



Spray-ul de gură Apidava este un produs nou apărut. L-am descoperit de curând şi sunt absolut încântată de efectele bune pe care le aduce în igiena orală zilnică. Conţine propolis, extract de cimbru, extract de salcâm, ulei de mentă şi ulei de eucalipt.
Ajută la eliminarea microparticulelor urat mirositoare din cavitatea bucala, distruge bacteriile şi microorganismele dăunătoare, vine cu un efect cicatrizant si calmant pentru durerile la nivelul gingiilor, ameliorează sângerările gingivale, are o acţiune benefică asupra sistemului respirator.

De asemenea, poate fi considerat o alternativă mai practica, putând fi luat la serviciu, în concediu, etc.



Prevenirea, prin igiena zilnică, este cea mai eficientă cale de combatere a problemelor de sănătate orală. Recomand periajul dinţilor după fiecare masă sau cel puţin de două ori pe zi, utilizarea firului interdental şi folosirea apei de gură.

Comentarii