Combate fobia de insecte prin servicii de dezinsecție - Compania DDD (dezinsecție, dezinfecție, deratizare)


Există o glumă care circulă pe internet iar mulți dintre noi o înțelegem atât de bine... 😊

Cum procedezi aduci când tocmai ai descoperit un păianjen imens în dormitor și brusc dispare ? Nu-l mai găsești nicăieri.

Răspunsul este unul singur: Distrugi casa din temelii. 😄

Teama de insecte sau entomofobia este o frică excesivă sau irațională față de insecte. În cazul meu, această frică se manifestă cel mai adesea în spațiile închise, acolo unde simt că pierd controlul. Cum vizita la un psiholog nu-mi poate garanta că voi scăpa de această fobie, m-am gândit la o decizie mult mai rațională și eficientă. Și anume, să apelez la o firmă specializată în servicii DDD.

Adică o companie care oferă servicii profesionale de dezinsecție, dezinfecție și deratizare.

Una dintre amintirile adolescenței, în care fobia m-a urmărit până la Costinești, s-a păstrat vie în memoria mea. Tocmai ajunsesem la mare, împreună cu un grup de prieteni. Găsisem o cazare ieftină, într-o vilă veche, fără condiții extraordinare, dar ideală pentru bugetul nostru. 

Cum vacanța la mare a fost plănuită exclusiv pentru distracție, condițiile de cazare erau ultima noastră grijă.

Doar că venise și momentul somnului, în prima noapte. Așezată în pat, descopăr deasupra capului, acolo unde se afla o mică bibliotecă, câțiva păianjeni care își aveau grijă liniștiți de pânzele lor. Eram mult prea obosită după o zi plină, ca să mai pot acționa, așa că am dormit cu pânzele deasupra capului, bocind o noapte întreagă, precum un copil neajutorat.

De ce este importantă dezinsecția ? 

Dezinsecția este imperios necesară în orice gospodărie sau imobil în care ne petrecem timpul, atât pentru siguranța obiectelor și bunurilor pe care le deținem, dar și pentru sănătatea oamenilor care intră în contact cu mediul în cauză. Având în vedere numărul ridicat de insecte nocive care își pot face un habitat la noi în casă, de la molii, muște, țânțari, păianjeni, viespi, căpușe, omizi, gândaci de bucătărie, ploșnițe de pat și numeroase alte insecte parazite care pot intră în contact cu noi, serviciile profesioniștilor în domeniu DDD sunt obligatorii daca ne dorim să locuim într-un mediu sigur, sănătos și protejat.

Serviciile de dezinsecție au ca scop prevenirea înmulțirii și eliminarea insectelor și artropodelor dăunătoare pentru sănătatea omului și a animalelor noastre. Procesul de dezinsecție permite, implicit, combaterea și prevenirea bolilor infecto-contagioase și parazitare ce pot fi transmise sau chiar generate de acești dăunători.

Speciile cele mai dăunătoare, care fac necesară intervenția specialiștilor DDD sunt:

  • ploșnițe
  • purici 
  • păduchi 
  • acarieni 
  • musculițele negre 
  • molii (de haine, covoare) 
  • țânțari 
  • viespi 
  • furnici
  • gândacul rosu de bucătărie
  • gândacul negru de bucătărie 
  • Gândacul american

Casa străbunicilor și invazia miriapodelor


În vara lui 2019 am avut o misiune grea. Și anume, să sortez toate lucrurile din casa străbunicilor, înainte ca acest minunat spațiu să intre în renovare totală. O parte dintre lucruri au fost donate iar o parte au fost cumpărate de reciclatori, fiind vorba despre mult mobilier vechi, cu o istorie în spate.

În tot acest proces, am fost ajutată de familie și de către prieteni. Uneori am rămas peste noapte, fiind un loc drag al copilăriei. Din fericire, nu am întâmpinat probleme cu șoarecii, dar mi-au făcut zilele un coșmar miriapodele. Care de obiect au cuiburi în mansardele/podurile caselor vechi, unde există un mediu prielnic pentru ele.

O vreme, am încercat să le îndepărtez cu spray insecticid de la supermarket. Acesta avea efect doar pentru câteva ore sau deloc. Fiecare crăpătură, fiecare fereastră sau ușă deschisă, era doar o altă oportunitate ca acestea să invadeze interiorul casei.

Ca să vă faceți o idee, dacă lăsam fereastra deschisă în camera în care dormeam, intrau cel puțin 4 sau 5 în fiecare noapte și nu erau deloc micuțe. Unele aveau de la 10cm și până la 20cm.

Este cel mai urât coșmar al unei persoane care experimentează o teamă intensă de insecte

Cum am îndepărtat cuiburile de miriapode ?



Bineînțeles, cu ajutorul specialiștilor în servicii dezinsecție. Înainte să fie începute lucrările de renovare, am solicitat o ofertă specială pentru persoanele fizice. După ce a fost analizată solicitarea, am primit o vizită din partea echipei DDD, care a făcut o evaluare la fața locului. 

O echipă formată din oameni bine instruiți, pregătiți în acest domeniu, autorizați și certificați pentru prestarea serviciilor DDD, care înțeleg cum se aplică substanțele utilizate, fără a pune în pericol sănătatea cetățenilor.

În ceea ce privește tariful, acesta depinde de mai mulți factor: 
  • gradul de infestare la momentul intervenției
  • suprafața pe care urmează să se presteze serviciile
  • substanțele folosite

Cum se face dezinsecția ?

În operațiunea de dezinsecție se folosește aparatură profesională și substanțe insecticide, în funcție de obiectivul tratat și dăunător.

Aparatură folosită în dezinsecția chimică:

  • ✔️pompele de joasă presiune (vermorel)
  • ✔️pompele automatizate de mare presiune (atomizoare)
  • ✔️ULV – Ultra Low Volume – este un aparat echipat, de regulă cu motor electric, care pulverizează soluția insecticidă sub formă de ceață rece. Datorită pulverizării foarte fine, tratamentele de dezinsecție cu acest aparat sunt foarte eficiente.
  • ✔️ULV – Ultra Low Volume – este un aparat echipat, de regulă cu motor electric, care pulverizează soluția insecticidă sub formă de ceață rece. Datorită pulverizării foarte fine, tratamentele de dezinsecție cu acest aparat sunt foarte eficiente. 
  • ✔️Termonebulizator / Fogger – aparat care produce aerosoli sub formă de ceață sau fum pe cale termică. Ceață pulverizată se răspândește în spațiile tratate și se depune în particule ultrafine pe toate suprafețele. Este foarte eficient în combaterea dăunătorilor specifici din spațiile de depozitare

Substanțe folosite în Dezinsecția Ecologică:

🏞️Substanțe bicoide avizate de Comisia de Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății, pe baza de piretrine naturale - extract de plante provenit din polenul crizantemei africane (Pyrethrum cinerariaefolium) dar si cu ajutorul stațiilor de captare pe bază de adeziv cu atractanți, atât alimentari, cât și hormonali. Această variantă nu dăunează sub nici o formă mediului.

Cine este Compania DDD ?

Înființată în anul 2011 și autorizată de Ministerul Sănătății, Compania DDD furnizează servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare la cele mai înalte standarde europene și naționale, folosind o tehnologie ecologică de ultimă generație. Firma deține logistica proprie în mai multe orașe din tară: București, Timișoara, Târgu Jiu, Panciu, Cluj-Napoca și Constanța.


Misiunea lor este să protejeze cetățenii prin furnizarea de servicii DDD eficiente, corecte și de calitate. Profesionalismul și implicarea pot crea un renume iar încrederea cetățenilor este cea mai importantă atunci când alegi să oferi un serviciu.


Combaterea dăunătorilor și Certificarea CEPA

Compania DDD este prima din România care a obținut o certificare CEPA pentru serviciile excelente prestate, aflându-se în topul firmelor de la noi.
CEPA - (Confederația Asociațiilor Europene pentru Managementul Dăunătorilor) a dezvoltat o certificare pentru standardul CEN EN 16636, garantând consumatorilor servicii ce nu rezolvă doar probleme legate de dăunători, ci au o viziune de ansamblu asupra sănătății publice și a mediului🌱, deci care au puterea de a îmbunătății standardul de viață.


Acreditările firmei - cât sunt de importante ?

Este important ca persoanele care au nevoie de servicii DDD să se intereseze cu privire la acreditările și autorizațiile companiei cu care doresc să colaboreze. Acestea sunt deosebit de importante deoarece atestă competența unei companii, și totodată pot fi privite ca o garanție a seriozității. O companie licențiată în servicii DDD folosește doar substanțe chimice adecvate și acreditate pentru combaterea dăunătorilor și pentru dezinfecție.

Dezinsecția preventivă vs Dezinsecția curativă


🟠Dezinsecția preventivă are scopul de a împiedica înmulțirea și răspândirea dăunătorilor, prin crearea de condiții nefavorabile dezvoltării acestora. Ea se refera la aplicarea întocmai și permanent a măsurilor igienico-sanitare, de buna gospodărire a obiectivului în scopul reducerii la minimum a depozitelor de materii organice în descompunere, favorabile dezvoltării larvelor și a posibilităților de acces a insectelor adulte spre hrană. Are caracter permanent și trebuie făcută ori de câte ori este nevoie dar nu la intervale mai mari de 3 luni.

🟠Dezinsecția curativă constă în executarea unor acțiuni de combatere în focar, cu scopul distrugerii rapide a dăunătorilor existenți. Se realizează la intervale repetate de 10-14 zile pentru distrugerea focarelor, fiind urmată apoi de dezinsecția profilactică.

Dezinsecție - Măsuri preliminarii obligatorii

🔵În interior: aplicarea măsurilor de igienizare generalӑ: protejarea alimentelor pentru evitarea contaminӑrii, ȋndepӑrtarea cu 30 cm de la perete a pieselor de mobilier (pentru a facilita tratarea cu insecticid a acestor spații), efectuarea unei curățenii generale, pentru ca suprafețele tratate sӑ nu fie acoperite de praf, mizerie şi gunoaie

🔵În exterior: aplicarea mӑsurilor de igienizare: curățarea și ridicarea gunoaielor, asanarea locurilor unde băltește apa



Comentarii