Royale Cocktail - Roua Florilor Apidava - Beneficiile extraordinare ale mierii cu polen și lăptișor de matcă în sezonul rece


Temperaturile au scăzut simțitor, diminețile sunt reci, nopțile mai lungi, melancolia mai mare. Nu sunt persoana care se adaptează ușor în fața schimbărilor de sezon/temperatură. Mă impac dificil cu trecerea de la iarnă la primăvară și de la vară la toamnă. Sunt o zodie sub semn de pământ iar asta poate explica totul în locul meu. Nu-mi plac schimbările, pe scurt. În ultimele două săptămâni mi-am impus să las în urmă vara ( mental vorbind ) și să mă concentrez pe tot ce poate aduce bun sfârșitul lui 2019.

Dar, pentru a nu-mi sta nimic primejdios în cale, care să-mi șubrezească sănătatea în prag de toamnă, am hotărât să includ în dietă mai multe super-alimente, produse apicole bogate în nutrienți, vitamine și minerale, atât de necesare organismului, mai ales acum, în perioada rece care urmează, când suntem predispuși răcelilor, virozelor, gripelor chinuitoare.

Știm că în spatele unui organism sănătos stă un sistem imunitar puternic. Un sistem imunitar de fier se obține prin echilibru și armonie, printr-o stare generală de bine. Deși nu s-au găsit până în prezent legături ștințifice clare între stilul de viată sănătos și răspunsul imunologic perfect, putem spune că am testat toți la rândul nostru, pe propria piele, cel puțin o dată, eficiența echilibrului pentru sănătate.



Întreaga copilărie am trecut prin episoade de răceală cruntă și stări gripale, faringită și bronșită. An de an, marele meu coșmar au fost mucii în batistuță și tusea productivă. Acestea începeau la sfârșit de toamnă și se terminau la primele semne ale primăverii. Îmi amintesc că niciun tratament nu funcționa, niciun medicament recomandat de medici nu dădea rezultatele pe care le așteptam. Devenisem dependentă de consumul unor medicamente care nu aduceau nici o îmbunătățire, dar fără de care, psihologic vorbind, nu aș fi făcut față orelor petrecute la școală. Un fel de efectul placebo.

Astăzi am înțeles că orice afecțiune are rădăcini ceva mai adânci iar tratamentul benefic este unul mult mai pretențios și complex decât ne explică unii în spoturile publicitare. Sistemul imunitar este un mecanism complicat, care se clădește încă din copilărie, asta însemnând că cei mici nu îl au complet maturizat, fiind adesea predispuși  mai multor afecțiuni, printre care și cele respiratorii.

Sentimentele pozitive și liniștea copilului, nutriția adecvată, de calitate, caracterizată printr-un raport echilibrat între proteine, fructe, legume, carbohidrați și practicarea unui sport în aer liber, astfel încât cei mici să ia contact cu razele soarelui și aerul curat, sunt elemente fundamentale care ajută la întărirea imunității și prevenirea problemelor de sănătate.

DE CE RECOMAND MIEREA ?

Mierea este unul dintre cele mai sănătoase alimente, un medicament natural, un produs apicol considerat super-aliment datorită conținutului bogat în vitamine, aminoacizi, acizi organici, minerale, enzime provenite de la albine, bioflavonoizi si antioxidanti. 
Are o mulțime de întrebuinţări şi calitaţi nutriţionale, unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste, bogată în substanţe minerale şi vitamine(C, A, D, K, B), cu proprietăţi antibacteriene şi antifungice. Ajută la asimilarea calciului în organism, stimulează sistemul imunitar, tratează problemele respiratorii din sezonul rece, ameliorează durerile renale, stimulează digestia şi metabolismul, poate ajuta la tratarea ulcerului, menţine echilibrul endocrin, previne apariţia cancerului, luptă împotriva stresului şi este considerat cel mai puternic energizant natural


În ultima vreme consum acest booster pentru sănătate, mierea Royale Cocktail de la Apidava, ce conține pe lângă delicioasa miere polifloră, lăptișor de matcă și polen, într-o concentrație de 14% polen și 2% lăptișor de matcă. Am uitat să menționez că spre sfârșitul perioadei răcelilor mele interminabile, am primit la un moment dat o rețetă-tratament din bătrâni care a dat rezultate. Un amestec din miere + grăsime de porc + făină de porumb. Știu, sună dezgustător, dar chiar a funcționat. Tusea productivă a dispărut ca prin minune dupa cele 2-3 administrari.

Consumul regulat de miere stimulează sistemul imunitar, reduce severitatea răcelii și simptomele acesteia.

Putem folosi mierea pentru  prevenirea și tratarea răcelilor în mai multe moduri:


 Varianta Nr. 1 Am început să beau tot mai multe ceaiuri, deci adaug o linguriță de miere cu polen și lăptișor de matcă în ceaiul de mentă călduț (atenție ! nu fierbinte ) în care pun și o crenguță de busuioc pentru a spori eficiența cocktail-ului Roua Florilor. ( busuiocul este recomandat în prevenirea infecțiilor respiratorii )

Varianta Nr. 2 Royale Cocktail în iaurt la micul dejun, împreună cu un praf de scorțișoară și fructe proaspete

Varianta Nr. 3 Pe stomacul gol, o linguriță, la primele ore ale zilei

Varianta Nr. 4 Sub formă de snack, dip pentru felii de măr și baby carrots, lângă o porție de nuci și semințe 

Împreună cu această miere consum zilnic, separat, polen crud și lăptișor de matcă. Sunt cunoscute beneficiile extraordinare pe care le au aceste două produse apicole pentru sănătate.

Studii recente au demonstrat că lăptișorul de matcă este bogat în pro-hormoni, niste precursori ai hormonilor umani, enzime, vitamine, minerale și substanțe cu rol anti-microbian, aminoacizi esențiali și alți acizi cu efect anti-tumoral. Mai conține: apă, aproximativ 10-15% proteine, 10-15% glucoză și 5 % lipide.

Este un remediu universal, valoros, recunoscut încă din antichitate.

- intărește imunitatea organismului, crește rezistența la răceală/gripă

- efect calmant asupra mucoaselor bronșice

- util în echilibrul stării psihice, crește randamentul intelectual și îmbunătățește memoria

- reduce tensiunea arterială

- recomandat persoanelor care se află sub tratament cu insulină



A post shared by Laura Georgiana l Blogger (@idealista8) on

Polenul este o pulbere fină și aromată care se formează în staminele florilor. Are o mulțime de substante nutritive în compoziție. Contine pana la 35-40% proteine, 45-50% carbohidrati, 15-20% aminoacizi, vitamine (A, B1,B2, B3, B5, B6, B12, C, D, E, PP,K ), acid folic, 28 minerale (cupru, fier, calciu, zinc, fosfor, potastiu, seleniu, mangan), 14 acizi grasi, uleiuri si grasimi (5%). Dintre enzime amintim: amilază, diastaza, pectaza, fosfataza, catalaza. Pe langa toate acestea, contine si alte microelemente foarte importante pentru organism: flavonide si acizi nucleici.

O linguriță de miere cu polen este porția corectă pe zi. De asemenea poate fi adăugată în diferite rețete, cum ar fi în smoothie-uri, pe toast-uri sau clătite, în iaurtul natural.



Problemele respiratorii își fac simțită prezența odată cu scăderea temperaturilor. Virozele și durerile chinuitoare în gât pot fi ținute la distanță dacă avem un sistem imunitar puternic. Stilul de viață sănătos este cheia spre o imunitate de fier iar micile detalii chiar pot face diferența. Bomboane cu miere @apidava au o aromă naturală și sunt indicate în prevenirea durerilor în gât. Le găsiți în diverse sortimente, preferatele mele fiind perlele cu ghimbir și cele cu propolis. ... 🌞Sfaturi pentru o imunitate puternică 🌈 🌟🌟Adaugă o bucățică de ghimbir proaspăt în ceai 🐝🍯Nu uita de lingurița de miere + polen + lăptișor de matcă pe stomacul gol ! 🍎🍋🥕🥦 Consumă zilnic legume, fructe, cereale integrale 🛌 Dormi 7-8 ore/noapte #apidava #brander #miere #mierepoliflora #romania #bucharest #bucuresti #romania #honey #imunitate #immunityboost #immunity #sanatate #superaliment #alegesafiisanatos #healing #takecareofyourself #healthylifestyle #healthyliving #healthyingredients #fall #likeforlikes #likesforlikesback #propolis #brandromanesc #bonbons #sweets
A post shared by Laura Georgiana l Blogger (@idealista8) on

De la Apidava ne mai putem aproviziona și cu mici răsfățuri dulci sub formă de perle cu miere și diferite alte ingrediente. Pentru a preveni durerile în gât am ales perlele cu miere și propolis și perlele cu miere și ghimbir. Alți doi combatanți ai răcelii,  - propolisul - considerat un antiinfecțios, un antibiotic natural, aliat în lupta cu gripa și răceala și - ghimbirul - care grăbește vindecarea răcelii, fiind un puternic decongestionant și calmant al durerilor în gât.


Tu cum îți pregătești imunitatea pentru sezonul rece ?



🍁 🍁 🍃 ⛄  ❄ ❄ ❅❅❅❄

Comentarii