80-90% din femei sunt afectate de această acumulare de ţesut adipos sub piele şi de pierderea elasticităţii epidermei. Lipsa exerciţiilor fizice, fumatul, obezitatea, înaintarea în vârstă, modificările hormonale din timpul sarcinii sau cauzate de pilulele contraceptive şi moştenirea genetică sunt factorii care duc la apariţia celulitei. Dacă vrei să ai un trup perfect, este necesar să respecţi un stil de viaţă sănătos, constând într-o dietă fără exces de sare şi zahăr, săracă în grăsimi rele şi bogată în fructe şi legume, o hidratare suficientă, precum şi exerciţii fizice care să solicite musculatura corpului.
Baia de detoxificare, arma contra depunerilor de grăsime
Pentru eliminarea toxinelor din ţesutul adipos, poţi încerca băile de detoxificare. Dizolvi 1/4 cană de sare amară (Epsom sau sulfat de magneziu), 1/4 cană de bicarbonat de sodiu, 1/4 cană sare de mare şi 1/3 cană de oţet de mere în cada cu apă caldă pentru baie, în care te relaxezi cel puţin 30 minute, o dată sau de 2 ori pe săpămână.
Periajul uscat
Este bine să incluzi în rutina zilnică, deoarece ameliorează circulaţia la nivelul pielii, în plus elimină toxinele. Cu o perie din fibre naturale, înainte de duş, începi periajul de la picioare înspre inimă, pentru a activa circulaţia sangvină şi limfatică. Tot masajul trebuie să dureze 5-10 minute. Apoi faci un duş sau baia de detoxificare pentru a elimina celulele moarte şi toxinele de pe suprafaţa pielii şi pentru a-i da fermitate.
Scrubul cu cafea stimulează circulaţia
Poţi face un scrub eficient cu 1/2 cană de cafea măcinată sau zaţ, 1/4 cană de ulei de măsline şi 2-3 linguriţe cu zahăr brun. Le amesteci şi aplici pe zonele afectate de celulită, masând uşor, câteva minute. Cafeina ajută la eliminarea apei în exces din ţesuturi şi a grăsimilor, prin efectul său de activare a circulaţiei sângelui, cu acţiune energizantă. Trebuie să faci acest tratament de 2-3 ori pe săptămână.
Masaj cu creme anticelulitice sau uleiuri esenţiale
În comerţ există diverse creme şi seruri anticelulitice cu coenzima Q10, cafeină, acid hialuronic şi uleiuri pentru masaj obţinute din extracte de ceai verde, piper scorţişoară, iederă, arnică. Cele mai bune creme conţin retinol, cafeină sau aminofilină. Retinolul este un nutriment esenţial pentru menţinerea sănătăţii pielii, care exfoliază, îndepărtează celulele moarte, stimulează producţia de colagen şi procesul regenerării cutanate. Cafeina este des inclusă în produsele anticelulitice, datorită proprietăţii de a penetra uşor suprafaţa pielii. Aminofilina trebuie să fie în concentraţie de cel puţin 2% în creme pentru rezultate optime. Stimulează arderea celulelor adipoase, reducând aspectul de coajă de portocală şi ajutând pielea să îşi recapete elasticitatea. Poţi face masajul cu mâinile, cu o perie , role sau aparat pentru masaj, cu miscări circulare, de jos în sus. Pentru eficienţă maximă, trebuie efectuat de 2 ori pe zi, 3-6 luni.
Uleiurile pot fi utilizate simple sau în combinaţii. Poţi masa zonele afectate cu ulei de cocos, combinat cu ulei de grepfrut 3-5 minute, după o baie de detoxificare sau după un periaj uscat.
Uleiul de cocos ajută la hidratarea pielii, iar uleiul esenţial de grepfrut conţine o cantitate mare din enzima antiinflamatoare bromelaină, care ajută la "topirea" celulitei. Amesteci 30 de picături de ulei esenţial de grepfrut cu 6 linguri de ulei de cocos şi păstrezi amestecul într-un recipient din sticlă, făcând masaj de 2 ori pe zi.
x
Comentarii
Trimiteți un comentariu