Primul implant dentar


Niciodată nu mi-a fost teamă de dentist. Am mers cu drag la cabinet și am profitat de fiecare ocazie în care se întâmpla să descopăr un program ce imi oferă o consultație gratuită și o igienizare (detartraj). Asta pentru că dantura mi-a creat mereu probleme, încă din copilărie. Genetic într-o mare masură dar și prin anumite întâmplări nefericite care m-au adus în situații mai puțin plăcute. Din aceaste motive, a avea un zâmbet sănătos a fost mereu o prioritate pentru mine, tocmai pentru că am inteles cât este de important acest lucru. Sănătatea danturii dar și partea estetică.
Am scris în articole anterioare povestea mea, pe larg. Prima întâlnire cu #doctorempatie, mai exact Clinica Cris Smile și implantul dentar pe care urma să-l fac în noiembrie, anul trecut. Intre timp implantul a fost realizat și aș vrea să vă povestesc experiența mea. 

Dinți îmbracați sau implantul dentar ?

Pentru că mi-a lipsit un singur dinte, acesta fiind incisivul lateral, nu mă puteam gândi la punți și coroane, care oricum nu reprezinta o opțiune în nici o altă situație, pentru mine cel puțin. Mai ales la vârsta mea, ideea de a-mi șlefui doi dinți sănătoși, adică dinții stâlpi pe care se face lucrarea protetică, este o tragedie. Am eliminat această variantă din start. Beneficiile implantului dentar sunt multe. Dacă îți lipsesc banii necesari, mai bine ia un credit și salvează-ți dinții (Cris Smile te ajută și în acest sens). Nu vorbim numai despre estetică, care oricum este foarte importantă în ziua de astazi, dar masticația, gustul, confortul, protejarea dinților naturali, despre care vorbeam mai devreme, și nu în ultimul rând, protejarea osului, toate sunt importante. Când avem punți dentare, presiunea se pune pe dinții stâlpi iar osul se atrofiază în locurile goale dintre ei, acoperite de punți. În schimb, un implant dentar nu lasă să se întâmple acest lucru, osul fiind solicitat natural, deci și protejat. 
Dr. Ioana Teotoi - Specialist Implantologie - Clinica Cris Smile
În noiembrie 2017 mi s-a făcut implantul. Am plecat spre Clinica Cris Smile de dimineață. Adresa este în sectorul 5, pe strada Malcoci, nr. 2, bloc 36, scara B, apartamentul 59, București. Am plecat fără emoții pentru că am știut cu cine stau de vorbă. Oferă genul acela de serviciile pe care le recomanzi mai departe prietenilor, cunoștințelor. O atmosferă primitoare, caldă. Pentru cineva ca mine, ce nu are experiențe tocmai frumoase cu medicii dentiști, în comparație, aici este raiul. Ești tratat cu zâmbetul pe buze și te simți ca într-o familie. 


În urmă cu ceva ani, când încă nu știam că voi avea nevoie de un implant dentar, mă speria ideea și tot ce implică asta. Cum adică să-mi inserez o rădăcină din titaniu în os ? Cum arată întreaga procedură ? Va curge mult sânge ? Doare ? De fapt întreaga procedură este foarte curată, nu curge mult sânge cum îmi imaginam eu. Iar când ai parte de un specialist in Implantologie, care să se ocupe de asta foarte bine, nu îți mai faci griji deloc, știi că ești pe mâini bune. Intervenția chirurgicală oricum se face sub anestezie locală sau sedare generală asistată IV.

Ce este implantul dentar ?

Eu aș spune că este soluția salvatoare pentru cineva care vrea să aibă încredere în el, să râdă liniștit, să se simtă bine între oameni, să aibă în continuare o dantură cât mai sănătoasă și mult confort. Altfel spus, implantul dentar înlocuiește o rădăcină naturală cu una artificială, din titaniu. Asta se întâmplă printr-o intervenție chirurgicală în țesutul osos al mandibulei sau al maxilarului. Urmând apoi ca, în etapa următoare să se aplice bontul protetic și să se preleveze amprenta dentară pentru a se confecționa lucrarea protetică.
Dacă cantitatea și calitatea osului alveolar este suficientă încât să permită implantarea, există și o altă variantă. Fast&Fixed în 24 de ore. Aceast sistem folosește o tehnologie revoluționară numită Bredent. Într-o singură zi se va face extracția dentară, implantarea și protezarea lucrării.

De ce am ales Fast&Fixed ?

Pentru că este cea mai rapidă și eficientă soluție pentru cineva care nu poate rămâne nici măcar o zi fără lucrarea protetică, iar din diferite motive nu poate folosi nici dentiera(proteza dentară mobilă). Acest sistem permite reluarea funcțiilor cavității orale și nu afectează estetica facială, permitându-ne să ne întoarcem la activitățile de zi cu zi.  Deși este provizorie, îndeplinește funcțiile unei lucrări permanente. Pentru a beneficia de sistemul Fast&Fixed sunt importante, în primul rând, calitatea și cantitatea de os alveolar. Beneficiile sunt multe și costul este mai mic în comparație cu implanturile obișnuite.

Să pierzi un dinte frontal nu-i ușor...

 Mai ales când ești tânăr. Impactul emotional și estetic este foarte mare. De aceea se recomandă să se intervină cât mai rapid pentru a nu exista neplăceri. Clinica Cris Smile mi-a redat zâmbetul perfect și nu pot să le mulțumesc mai mult decât scriind în această seară despre ei. Să ai parte de servicii de calitate este bine. Dar când, pe lângă asta ești întâmpinat cu amabilitate și căldură, începe să devină chiar foarte bine și știi că ai făcut cea mai bună alegere. Dacă privești incisivul lateral nu îți vei da seama că am un dinte artificial. Pur și simplu arată la fel ca și ceilalți. Acest cabinet stomatologic nu m-a lăsat să-mi pierd încrederea în mine. 




Comentarii

Trimiteți un comentariu