10 sfaturi pentru a alege cel mai bun cabinet stomatologic




Toți ne dorim un zâmbet sănătos și perfect din punct de vedere estetic. Zâmbetul acela demn de admirat, pe care iubim să-l privim în oglindă atunci când ne spălăm pe dinți. Avem grijă să folosim produse de calitate pentru igiena orală și nu amânăm vizitele periodice la medicul nostru stomatolog. O dantură frumoasă ne oferă marele plus al încrederii în noi înșine, ajutându-ne să funcționăm mai bine în societate și în mediul nostru. Nu sunt omul care judecă foarte repede fără să cunoască, dar tuturor ne plac persoanele care, indiferent de vârstă, au grijă de acest aspect. O simțim ca fiind o formă de respect, până la urmă. Preferăm să intrăm în contact cu oameni care au o igienă dentară impecabilă, ce vorbește despre educația primită și stilul lor de viață.

Din fericire pentru noi, în ziua de astăzi, orice problemă poate fi tratată. Nu mai suntem nevoiți să trăim o viață întreagă cu un defect vizibil, care ne deranjează și indispune. Există cabinete stomatologice echipate cu aparatură de ultimă generație și medici competenți, calificați, în care putem avea încredere. Investim în sănătate pentru o viață de calitate, acesta fiind cel mai de preț lucru.

Pentru o experiență pozitivă cu un cabinet stomatologic, trebuie să ținem cont de câteva aspecte importante atunci când suntem în căutarea unui medic dentist bun. Experiența mea atât plăcută cât și mai puțin plăcută m-a învățat să aleg înțelept, să fiu atentă la detalii, să mă informez. Aș putea spune că astăzi sunt de o mie de ori mai sigură de așteptările pe care le am și mă interesează foarte mult cine are grijă de sănătatea dinților mei. Asta m-a determinat să scriu acest articol despre cele mai importante 10 sfaturi în alegerea unei clinici stomatologice ideale pentru oricine.

#1 VORBEȘTE CU MEDICUL ÎNAINTE DE CONSULTAȚIE

Prima impresie este cea mai importantă. După ce ai analizat site-ul clinicii, serviciile pe care le oferă și testimonialele, fă o vizită la cabinet pentru o primă impresie la fața locului. Te ajută să îți dai seama repede cât interes există pentru pacient și, până la urmă, dacă îți inspiră sau nu încredere. 

#2 RELAȚIA MEDIC DENTIST - PACIENT

O colaborare bună între medic și pacient este esențială. Ne dorim un dentist amabil, empatic, care să aibă răbdare, să fie calm în orice situație, să vorbească pe înțelesul nostru despre planul de tratament, pas cu pas, încă de la prima consultație. Care sunt opțiunile pe care le avem dar și ce este obligatoriu de făcut. Programările la cabinet nu trebuie să fie un motiv de stres în plus, de aceea calitatea comunicării este importantă.

                                                               #3 IGIENA

Cât de îngrijit este cabinetul stomatologic ? Medicul și personalul auxiliar poartă mânuși în timpul procedurilor ? Suprafețele par a fi curate ? Echipamentele respecte standardele internaționale de sterilizare a instrumentelor medicale, pentru a nu ne pune sănătatea în pericol ? Sunt întrebări la care trebuie să avem răspunsuri. Dincolo de asta, un loc primitor, aerisit, sporește senzația de siguranță și confort fizic și psihic.

       #4 APARATURĂ DE ULTIMĂ GENERAȚIE ȘI CALITATEA MATERIALELOR

Tehnologia avansează de la an la an. Ne dorim ca medicul să aibă acces la aparatură de ultimă generație pentru a ne putea oferi servicii de top. Clinica Dr. Andrei Capra din București dispune și ea de cele mai noi echipamente, care fac tratamentul să dureze mai puțin timp, procedura mai precisă, mult simplificată iar durabilitatea crescută. Și calitatea materialelor folosite este importantă, indiferent dacă este vorba de o simplă plombă sau un implant dentar, pentru ca lucrarea să reziste pe o perioadă cât mai îndelungată. Este, de asemenea, important ca stomatologul să aibă experiență în utilizarea aparaturii performante.

                                      #5 EXPERIENȚA ȘI SPECIALIZAREA UNUI DENTIST

Întotdeauna să optăm pentru o clinică stomatologică, nu pentru un simplu cabinet. De ce ?  Într-o clinică stomatologică există medici specialiști pe diferite ramuri, competenți, calificați, care au participat la cursuri și programe de specializare în străinătate. Dacă totuși alegem un simplu cabinet, să ne asigurăm că dentistul are specializarea necesară pentru a se ocupa de problema noastră și a nu ne pune sănătatea în pericol.
              
                                                              #6 SERVICII

Într-o clinică stomatologică există o echipă de medici cu experiență solidă și specializări diferite (ex. implantologie, ortodonție). Dacă estetica dentară este cea care ne preocupă în momentul de față, fie că vorbim despre albirea dentară sau aplicarea unor fațete, serviciile de estetică dentară sunt cele la care trebuie să apelăm. De asemenea, dacă ne dorim să facem mici schimbări, cum ar fi niște buze mai pline, mai senzuale, prin injectare cu acid hialuronic, intervenția se poate face chiar în cabinetul  medicului stomatolog, în cea mai mare siguranță.
Clinica Dr. Andrei Capra pune mare preț pe estetică, cât și pe funcționalitate.
Daca iti doresti un zambet simetric, stralucitor,mai armonios sau pur si simplu diferit, fatetele dentare sunt Solutia ideala. Sunt delicate, extreme de rezistente, longevive, iar culoarea fatetelor este permanenta si nu se schimba in timp  andreicapra.ro
Clinica Dr. Andrei Capra 

                                                   
                                                               #7 PREȚURI

Știm că totul costă, dar este de preferat să investim în noi pentru a nu regreta mai târziu. Voucherele și reducerile trebuie păstrate pentru sesiunile de shopping, nu vânate în cabinetele stomatologice. Pentru tratamente la cele mai înalte standarde și materiale de calitate există și un preț pe măsură. Mai ieftin nu înseamnă și mai bun, pe termen lung poate fi un compromis. Este obligatoriu să ne informăm din timp asupra raportului calitate-preț și să luăm cea mai bună decizie.

                                                              #8 LOCAȚIE  

 Un alt aspect important îl reprezintă locația clinicii stomatologice. Ne dorim să ajungem cât mai repede, desigur. De aceea trebuie să fim atenți dacă se află într-o zonă accesibilă, unde putem ajunge cu mijloacele de transport în comun, fără bătăi de cap sau să ne interesăm unde există locuri de parcare în apropiere. Ideal ar fi ca locația cabinetului să fie pe drumul dintre serviciu și casă. În caz contrar, dacă o considerăm o mică piedică, însă ne plac mult serviciile și apreciem calitatea și seriozitatea cu care medicii își desfășoară activitatea, stabilim împreună cu dentistul cele mai bune ore și zile din cursul săptămânii pentru programarea la cabinet.

                                       #9 CE NE RECOMANDĂ FAMILIA/PRIETENII

Alegem medicul stomatolog în funcție de ce ne recomandă familia/prietenii. Dar să nu ne mulțumim niciodată cu o singură recomandare și să nu așteptăm mereu ca părerile celorlalți să ajungă să fie și părerile noastre. S-ar putea să fim dezamăgiți. Noi știm exact ce avem nevoie, informându-ne despre medicii care lucrează în clinică și serviciile lor. După o primă consultație ne putem da seama de mai multe, important este să ne informăm suficient înainte, pentru a nu face drumuri inutile, dacă un mic detaliu nu ne este pe plac.

                                                         #10 PREVENȚIA 

Prevenția este cel mai bun tratament. Un medic dentist bun va avea grijă să ne explice în ce fel sănătatea orală ne poate influența sănătatea generală. Orice problemă de sănătate orală poate crește riscul de boli cardiace, diabet, demență. Un medic stomatolog bun ne va explica ce tratament de întreținere trebuie să urmăm și pentru ce proceduri trebuie să ne întoarcem la cabinet periodic, astfel încât zâmbetul nostru să nu aibă de suferit niciodată.

Află mai multe despre Clinica Dr. Andrei Capra din București. 8 doctori experimentați, 7 aparate profesionale, 4 departamente medicale. O echipă de specialiști în implantologie și estetică dentară.
Vizitează site-ul clinicii stomatologice și pagina de facebook  pentru o părere* 

https://www.facebook.com/clinicadoctorandreicapra/

https://andreicapra.ro

Comentarii