13 Alimente care ajută la întărirea sistemului imunitar


Sănătatea vine din natură. Avem nevoie de fructe, legume, cereale, grăsimi bune, o apă de calitate și mai puțin stres pentru ca organismul nostru să funcționeze corect și să ne apere de boli. Când sistemul imunitar este slăbit apar infecțiile, tulburările digestive, răcelile, gripa de sezon și alte probleme de sănătate. Ne simțim obosiți, suferim de insomnii și diverse alergii. Este cunoscut faptul că reacția alergică depinde 100% de sănătatea sistemului imunitar. Deci, ce este de făcut ?


Iată 13 Alimente care ajută la întărirea sistemului nostru imunitar 

1.Citricele


















Mulți oameni se reped la vitamina C după ce se îmbolnăvesc de  gripă sau  răceală, asta pentru că ajută la întărirea sistemului imunitar și luptă împotriva infecțiilor. Corpul nostru nu o reține, de aceea trebuie să consumăm vit. C în fiecare zi dacă este posibil. O limonadă la primele ore ale dimineții, cu puțină miere și ce mai vrem noi prin ea. Gata, am rezolvat problema.

1. Portocale
2. Lămâi
3. Mandarine
4. Limete
5. Grapefruit
6. Clementine

2.Ardei roșu gras



















Ardeiul gras roșu conține de două ori mai multă vitamina C decât citricele. Sunt, de asemenea, o sursă bogată de beta-caroten. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, vitamina C ajută la menținerea sănătății pielii iar beta-carotenul păstrează calitatea bună a vederii. Cui nu-i place ardeiul ? Are cantitate mare de apă, este sățios și face orice masă mai gustoasă, dar să fie consumat în stare crudă, eventual în salate colorate și sănătoase.

3.Broccoli


















Cel mai sănătos aliment pe care îl poți pune pe masă, iubit de unii, detestat de alții, broccoli este o sursă bogată de vitamine (A,C,E), minerale, antioxidanți și fibre. Pentru a ne bucura de toate beneficiile sale, cel mai bine ar fi să-l gătit la aburi pentru a-și păstra toți nutrienții de care avem atâta nevoie.

4.Usturoiul


















Se găsește în mai toate bucătăriile lumii, îl adăugăm în o mulțime de preparate pentru că oferă gust mâncării. Civilizațiile timpurii au recunoscut valoarea lui în combaterea infecțiilor. Potrivit Centrului de Sănătate Complementară și Integrativă, usturoiul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la subțierea sângelui. În plus, dacă ne dorim să slăbim poate fi un ajutor de nădejde.

5.Ghimbirul


















Reduce durerea în gât, colesterolul, scade inflamația și ajută în lupta cu bolile cronice. Poate fi adăugat în salate, băuturi, deserturi. Mie îmi place să consum o bucățică în fiecare dimineață pe stomacul gol, apoi beau un pahar mare de apă plată. Aromat, dulce, iute, le are pe toate.

6.Spanacul


















Bogat în Vitamina C, antioxidanți și beta-caroten ce cresc capacitatea organismului de a combate infecțiile. La fel ca broccoli, spanacul este cel mai sănătos atunci când este gătit puțin sau mai bine, chiar deloc, pentru a-și păstra toți nutrienții "vii". O salată de spanac îmbogățită cu muguri de pin, miere, ulei de avocado și oțet balsamic este absolut delicioasă.

7.Iaurtul


















Avem nevoie de "culturi vii și active" în iaurtul pe care îl consumăm zilnic, de aceea trebuie să citim cu atenție eticheta produsului în magazine. Nu toate tipurile de iaurt conțin aceste bacterii benefice pentru organism, ce reprezintă o sursă bogată de vitamina D, care ajută la întărirea sistemului imunitar și sprijină protecția naturală a organismului împotriva bolii. Cel mai bun iaurt este cel natural, fără adaos de zahăr și coloranți artificiali. Dacă ne dorim un iaurt de fructe, putem foarte bine adăuga noi fructe proaspete în el.

8.Migdalele


















Când vine vorba de prevenirea și combaterea răcelii, vitamina E nu ajută imunitatea la fel cum o face vitamina C. Cu toate acestea, vitamina E este cheia unui sistem imunitar sănătos. Solubilă în grăsimi, necesită prezența grăsimii pentru a fi absorbită în mod corespunzător. O jumătate de cană oferă necesarul zilnic recomandat de vitamina E.

9.Turmericul


















Este unul din ingredientele prezente în curry, dar acest condiment de un galben strălucitor este folosit de foarte mulți ani ca antiinflamator în tratarea osteoartritei și a artritei reumatoide. Cercetările au demonstrat că în concentrații mari curcuminul extras din turmeric ajuta la reducerea leziunilor musculare produse de exercițiile fizice.

10.Ceaiul verde


















Ceaiul verde este bogat în flavonoide, un tip de antioxidant. Bun pentru consolidarea sistemului imunitar. Frunzele de ceai conțin epigallocatechin gallate (EGCG) care ajută organismul în lupta cu celulele canceroase fără a influența în mod negativ țesuturile învecinate. Este o sursă bună de aminoacid L-theanina și luptă împotriva germenilor în celulele T.

11.Kiwi


















Kiwi, fructul care arată delicios și este delicios. Bogat în substanțe nutritive, vitamina K, vitamina C, potasiu, acid folic. Vitamina C sprijină celulele albe din sânge să lupte împotriva infecției, în timp ce ceilalți nutrienți ai kiwi-ului îi oferă organismului tot ce are nevoie pentru o bună funcționare.

12.Carnea de pasăre


















Când suntem răciți mâncăm supă de pui. O pregătim chiar noi sau cineva drag. Adăugăm multe legume și carne de pasăre. Are un gust bun, ajută la combaterea simptomelor răcelii și poate preveni îmbolnăvirea. Bogată în vitamina B-6, aproximativ 80g de carne înseamnă jumătate din necesarul zilnic de vitamina B-6, care joacă un rol important în multe dintre reacțiile chimice prezente în corp. De asemenea este vitală pentru formarea de noi celule roșii. Supa din carne sau cea obținută prin fierberea oaselor conține gelatină, condroitină și alți nutrienți buni pentru vindecarea intestinului și întărirea imunității.

13.Semințele de floarea-soarelui


















Semințele de floarea-soarelui sunt bogate în substanțe nutritive, inclusiv fosfor,  magneziu, vitamina B-6, și vitamina E. Într-o jumătate de cană găsim 82% din necesarul zilnic recomandat.
Vitamina E este un antioxidant puternic ce se află în strânsă legătură cu reglarea și menținerea funcției sistemului imunitar. Alte alimente care conțin cantități mari de vitamina E → avocado și verdețurile.

🍏

x

Comentarii