Mi-am cumpărat primul ulei de cocos atunci când începuse să fie la modă, în urmă cu niște ani, când toată lumea îi descoperise beneficiile extraordinare și mă împiedicam la fiecare pas de câte o părere pe blog/facebook/forum. M-au făcut și pe mine curioasă, desigur, așa că am căutat cel mai mic borcănaș de 40ml mi se pare, pentru a-l testa mai întâi. Și m-am îndrăgostit pe loc de parfumul său exotic, care îți trezește toate simțurile. Nu-l folosesc ca demachiant pentru că am tenul mixt, cu probleme, însă mă bucur de el în rest, atât intern, cât și extern.
Îngrijirea părului
Femeile din regiunile tropicale ale lumii folosesc uleiul de cocos în îngrijirea zilnică a părului. Solid până la temperatura de 25℃, are o consistență densă, asemănător untului, dar poate deveni imediat lichid în momentul în care este expus la temperaturi de peste 25℃. Grăbește creșterea sănătoasă a părului, oferă strălucire firelor de păr, îl hrănește pe cel deteriorat, fiind un excelent balsam natural, care ajută, regenerează, oferă proteinele esențiale necesare care îl hrănesc, îi redau sănătatea și vitalitatea. Prin masarea regulată a capului cu ulei de cocos, scalpul este ferit de mătreață.
Îngrijirea corpului
Uleiul de cocos este excelent pentru masaje, acționează eficient pentru toate tipurile de piele, hidratează și hrănește. Este un remediu vechi de mii de ani împotriva pielii uscate. Are proprietăți antioxidante, tratează diferite probleme, cum ar fi psoriazis, dermatite, eczeme și alte infecții ale pielii. Prezent ca ingredient de bază în multe produse de îngrijire, săpunuri, loțiuni, creme, folosite în îngrijirea zilnică a pielii. Întârzie apariția ridurilor și căderea părului, ce apar odată cu îmbătrânirea.
Kilograme în minus
Uleiul de cocos este aliat în procesul de slăbire, susținând efortul nostru, împreună cu o alimentație sănătoasă și mișcare regulată. Conține acizi grași care luptă împotriva kilogramelor în plus, crește rata metabolică a organismului și ne ajută să ardem mai multe calorii. Recomand o linguriță luată dimineața pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte de masă. Cercetările au demonstrat că poate reduce obezitatea abdominală la femei. Este ușor de digerat în comparație cu alte uleiuri și ajută la funcționarea normală a glandei tiroide și a sistemului endocrin.
Imunitate
Bun pentru imunitate ? Bun. Conține lipide antimicrobiene care întăresc sistemul imunitar, acid lauric, acid capric și acid caprilic, toate având proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Organismul uman transformă acidul lauric în monolaurină iar cercetările au susținut-o ca fiind o modalitate eficientă de a face față unui virus sau unei bacterii care pot provoca boli precum ar fi herpesul sau gripa.
O digestie mai bună
Uleiul de cocos contribuie la îmbunătățirea sistemului digestiv și, prin urmare, previne anumite probleme legate de stomac și digestie, inclusiv sindromul colonului iritabil. Grăsimile saturate prezente în el au proprietăți antimicrobiene și ajută la distrugerea diferitelor bacterii, ciuperci, paraziți, care pot provoca indigestie. De asemenea îmbunătățește absorbția altor substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele, mineralele și aminoacizii.
Sănătate orală
Calciul este o componentă importantă a dinților noștri. Deoarece uleiul de cocos facilitează absorbția calciului de către organism, acesta ajută la dezvoltarea dinților puternici și împiedică carierea dinților. Studiile recente au arătat că este benefic în reducerea formării plăcii bacteriene și previne apariția gingivitei.
Organe sănătoase
Prezența trigliceridelor cu lanț mediu și a acizilor grași în uleiul de cocos contribuie la prevenirea bolilor hepatice și poate dizolva pietrele la rinichi. Uleiul de cocos este recomandat, de asemenea, în menținerea sănătății pancreasului.
Compoziția uleiului de cocos
Acizi grași saturați, acidul lauric, acid capric, acizi grași nesaturați, polifenoli, vitamine și minerale: vitamina E, vitamina K și minerale, cum ar fi fierul.
x
Comentarii
Trimiteți un comentariu