Am testat Feliway Diffuser

Mi-am dorit un produs Feliway încă de când au apărut și mă întâlneam cu reclame la tot pasul, prin toate colțurile internetului. Există zile în care am nevoie de așa ceva. Mutarea într-o casă nouă, un nou membru patruped în familie, lipsa stăpânilor de acasă o mare parte din zi, pot fi motive de stres și anxietate pentru pisică. În cazul nostru a fost vorba de lipsa noastră. Sunt perioade în care lipsim de dimineața până seara, ei rămân singuri și ziua pare fffoarte lungă. Orice ai pregăti cât lipsești, tuneluri, jucării împrăștiate, hrană și recompense, nimic nu înlocuiește prezența stăpânilor, adică a părinților prin adopție. Noi suntem. Pisica de apartament devine un fel de copil. Ai o responsabilitate pe termen lung și câte și mai câte provocări zilnice. Începi să te grăbești acasă pentru că stau pisicile singure de nu știu câte ore, nu pui blenderul sau aspiratorul în funcțiune în zilele lor proaste, înveți ce tip de iarbă le place și care mai puțin, împarți mâncarea din farfurie, vrei nu vrei, chiar dacă au mâncat în urmă cu 15 minute, tot mai bine miroase pieptul tău de pui.

Am ales FELIWAY Diffuser. Mai există și variata Spray, bun de luat la drum lung pentru că se poate pulveriza direct pe cușcă și în interiorul mașinii. La fel de bine se poate folosi și acasă, pulverizând pe paturi, pereți, mobilă, parchet.

Când pisica se simte bine observăm cum își freacă fața de mobilă, de colțurile pereților, de uși sau de baza draperiilor. În astfel de momente eliberează un hormon facial, care transmite  un mesaj de siguranță, de confort și stare de bine. Mițu și Veve au o mulțime de locuri unde își freacă fața bucuroși, semn că teritoriul e bine stabilit și le oferă un confort psihic.

Feliway este copia sintetică a acestui feromon, ajutând pisicile să depășească situațiile stresante. Eficacitatea lui a fost demonstrată în multe studii clinice, publicate în articole de specialitate și prezentate la conferințe internaționale.

De asemenea, există o mulțime de review-uri pozitive legate de produs, stăpânii arătându-se mulțumiți de eficacitatea acestuia.

CUM SE FOLOSEȘTE


Există 5 nevoi esențiale ale pisicii. Spațiu, Autonomie, Calm, Abilitate de a scăpa de amenințări, și Stabilitate.

Pisica de apartament se mulțumește cu spațiul în care trăiește, chiar dacă nu îi oferă libertatea la care visează. Accesul zilnic la o fereastră deschisă dar cu plasă de protecție și posibilitatea de a se urca pe cele mai înalte piese de mobilier îi asigură un anumit confort.

Spațiul împărțit cu alte animale poate fi considerat un factor important de stres, mai ales dacă hrana, litiera și locurile de dormit se află într-un loc comun. Pisica este un animal solitar, asemenea omului introvertit, căruia nu-i place prea multă companie, oricând, la orice oră.

Stilul nostru de viață agitat, muzica, vizitatorii, aparatele cu motor puternic, care fac mult zgomot, toate stresează pisica obișnuită în casă. Eu încerc pe cât posibil să fiu atentă, eventual îi mut în altă încăpere până îmi termin treaba sau am vizitatori.

Pisicile iubesc libertatea, nu le place să fie constrânse, fără posibilitatea de a părăsi un spațiu în care nu se mai simt în siguranță, din diferite motive( ex. copii, alte animale). Există uși cu fixare ușoară pe lemn, metal, sticlă sau perete, special create pentru animale.

Teritoriul stabil este raiul lor. Acasă se simt în siguranță, ferite de orice pericol. Când intervin mutările, călătoriile dese, Feliway poate ajuta pisica să se adapteze într-un mediu nou. 

Starea de stres se traduce printr-un comportament aparte:


  • marcarea cu jeturi urinare a teritoriului
  • marcarea cu zgârieturi verticale
  • starea de rău în timpul transportulu (mieunat, agitaţie etc.)
  • lipsa apetitului
  • inactivitate
  • reducerea poftei de joacă
  • reducerea dorinței de contacte sociale
  • FELIWAY imită feromonii faciali ai pisicii.
  • FELIWAY crează pentru pisică un mediu în care aceasta se simte bine şi este liniştită.
  • FELIWAY opreşte şi previne toate neplăcerile cauzate de starea de rău a pisicii


Simplu de utilizat. Îl las să-și facă treaba cu aproximativ o oră și jumătate înainte să plec de acasă, dimineața. Trebuie doar să înșurubez flaconul pe unitatea diffuser-ului și să îl conectez la o priză. Când sunt acasă o zi întreagă Feliway rămâne pornit încontinuu și observ o modificare discretă în comportamentul lor, în special atunci când sunt agitate sau tind să se ascundă fără niciun motiv.

Dacă au nevoie de puțină singurătate, îi las. Când însă observ o exagerare, mai ales iarna sau la începutul primăverii, vin cu o alternativă, intervin. În general ne jucăm și luăm o gustărică, stăm în brațe și urmărim pe fereastră.

🐾

x

Comentarii