Hrana pisicilor într-o săptămână

Fericirea stă în lucruri simple, atât de simple precum un piept de pui fiert, tamponat cu un șervețel de bucătărie și așezat pe o farfurie plată, dar nu înainte de a-l toca mărunt, să nu depună pisica efort cumva. Câte discuții nu pornesc tocmai de aici. "N-a mâncat tot pentru că uite cât de mari sunt bucățile ori bolul este cel nepotrivit, nu vezi," "Ea îl preferă pe cel galben. Acum va sta nemâncată din cauza ta." 
Vorbesc din experiență proprie. Am pisici greu de mulțumit, care nu se opresc o clipă din a fi dificile. 

Atunci când îmi fac cumpărăturile, de obicei la sfârșit de săptămână, am grijă să scriu și o listă pentru ele,  cu tot ce este necesar. Bine, dacă ar fi după Mițu, el nu ar avea o problemă să se hrănească numai cu alimentele cumpărate pentru noi. "Cât este de bun croissantul, iaurtul și șunculița"... ar spune el. "Pot să gust și puțină pizza ?" Desigur... că nu. Bine, doar puțin, lăsându-mă a mia oară manipulată de strategiile lui mârșave. Pe Veve n-ai să o vezi niciodată poftind la ce se află în farfuria ta, ea se mulțumește cu hrana pentru pisici (dar să fie de calitate).

Știi că ești mama lor atunci când nu te întorci acasă fără o atenție cât de mică. Fericire dublă, odată pentru că te vede pe tine după câteva ore iar viața lor capătă din nou sens, plus acea surpriză cu aromă de pui sau vită, recompensa delicioasă care te ajută să te simți mai puțin vinovată pentru că au stat singuri.
                                                                    ***
Lista de cumpărături începe mereu cu așternutul. Acesta se termină cel mai repede, mai ales când ai două pisici care stau numai în casă. Cumpăr săculeți mai mici dar de calitate, în locul celor mari, ce conțin nisip de proastă calitate de cele mai multe ori. Mult și prost nu este o opțiune atunci când avem de-a face cu litiera, credeți-mă. Ideea este să strângi ce au lăsat în urma lor cât mai ușor cu putință, ceea ce nu se întâmplă dacă nisipul nu este bun. Dar să nu intrăm în amănunte, spun.

După așternut mă pot concentra pe hrana pentru o săptămână întreagă. Mă gândesc ce preferă ei și cu ce aș putea veni eu nou, astfel încât să aibă o alimentație cât mai variată. În plus, unei pisici alintate, nu poți să-i dai același fel de mâncare mai multe zile la rând. Oricât ar fi de bun și sănătos, nu funcționează. Începând cu a treia zi o va refuza politicos, plecând din fața farfuriei.



Carne și organe de pui, pește, porc

Dacă vorbim de carne, Mițu și Veve mănâncă piept de pui, pește și puțin porc(cotlet)în fiecare săptămână, exact în această ordine. Adoră macroul, heringul, tonul, ficatul de pui și porc. Dimineața cer mâncare caldă, nu se uită la nimic altceva, așa își încep ziua. I-am obișnuit cu porția de ficat de pui  la fiecare două săptămâni, în timp ce ficatul de porc nu-l gătesc niciodată, este mai mult o recompensă bogată în fier și Vitamina A, super yummy pentru o pisică.

    Plicuri de mâncare umedă pentru felinele noastre

Sunt foarte mofturoase când vine vorba de mâncarea la pliculeț. Dacă are un miros neplăcut, dacă nu este suficient de proaspătă, nici nu se apropie. Nu de puține ori am aruncat totul la gunoi, deși nu dădusem o sumă nesemnificativă. S-au obișnuit cu Felix Fantastic datorită acelor bucățele ce imită maiestos carnea, iar jeleul presupun că este gustos, altfel nu aș găsi farfuria goală de fiecare dată. Refuză Whiskas, mai puțin Creamy Soups, de vină fiind sosul acela alb, un fel de ciulama pentru pisici.☺ Când erau mai micuțe iubeau unul dintre sortimentele Friskies cu morcov. De câteva zile mănâncă numai Royal Canin, am cumpărat un pachet mai mare pentru pisici sterilizate.

                                                              Recompense 

I-am obișnuit cu sticksuri, un fel de gustări crocante pentru pisici cu 90% carne uscată. Primesc una înainte de culcare, însă nu în fiecare seară, cel mult de trei ori pe săptămână. Când mă văd cu pachetul în mână îmi sar în brațe nerăbdători, semn că le adoră. Mai cumpăr Dreamies, pernuțe cu umplutură cremoasă și Felix FunSauces pentru că.... sos. Pisicile adoră sosul, cred că Veve ar putea trăi numai cu așa ceva.

                                                           Mâncare uscată

Hrana uscată este un fel de mâncare de bază a pisicilor de pretutindeni. Primul meu motan nici nu se apropia de bobițe sau pliculețe. Când au apărut Mițu și Veve în viața noastră abia am așteptat să-i obișnuiesc cu mâncare uscată. Îmi doream să le cumpăr de toate, să-i surprind, să îi văd fericiți. Acum sunt fidelă unei singure mărci de aproximativ un an de zile. Este vorba despre Purina Pro Plan, o hrană de foarte bună calitate, recomandată de medicul nostru veterinar, la al cărui cabinet mergem de aproape 7 ani. Se găsește în mai multe sortimente, în funcție de nevoile pisicilor, este bogată în vitamine și acizi grași Omega-3. Bolurile se golesc repede, foarte repede...☺

Săptămâna arată cam așa. Mâncare uscată, carne, pliculețe și recompense. Totul cu multă dragoste, periaj zilnic, atenție și joacă/urmărit păsărele.

Ce mănâncă pisica ta ?

🐾

x
A post shared by Luna Scrie (@laurageorgiana8) on

Comentarii