Sunt apă și praf de stele + Povestea unui brand


    Nu aș putea spune cu exactitate când am început să consum exclusiv apă îmbuteliată. Încet, dar sigur mă îndrept spre 10 ani în care m-am obișnuit să pun în coșul de cumpărături baxuri cu apă.minerală de calitate. Și bine am făcut pentru că numai așa am avut posibilitatea să simt acea imensă diferență, înainte și după. Până atunci consumam la întâmplare, apa de la robinet fiind o sursă constantă de hidratare a organismului, împreună cu ce mai cumpărau ai mei. Apoi, când s-a deschis un supermarket foarte aproape de casă, am început să beau tot mai multă apă minerală, fiindu-mi mai ușor să mă aprovizionez. Dacă la început nu făceam diferența între branduri, apa îmbuteliată părându-mi-se toată la fel, cu timpul am devenit specialistă în ape minerale și am preferințe. 
Am observat cum unii oameni nu știu să facă diferența. De exemplu, o apă de masă sau carbogazoasă nu este neapărat și minerală, doar pentru că are... "bule" în ea. Diferența de preț nu este foarte mare și riști să te alegi cu o apă "chioară", doar pentru că este acidulată. Dacă ții cont și de aportul de minerale, citești eticheta sau alegi de la început un brand puternic, cu istorie în spate.

Despre apa minerală Borsec sunt o mulțime de lucruri de spus. Poartă cu ea o poveste frumoasă și fascinantă, asemenea omului care a călătorit în întreaga lume, îmbogățindu-se cu experiență pe care altfel nu ar fi avut cum să o dobândească. La fel este și Borsec, dacă ne gândim că în anii 70 a ajuns departe, peste Atlantic, tocmai în SUA, dar și în Israel(1970-1980). Să nu mai vorbim despre Europa, unde enumerăm alte 4 țări în care a fost exportată(Germania, Belgia, Franța, Suedia). Zeci de distincții, medalii și titluri colecționare. Întorcându-ne cu 145 de ani în urmă, la Târgul Internațional de la Viena a fost premiată cu "Medalia de Aur" și titlul "Regina Apelor Minerale", acordate de Împăratul Franz Josef.

Design-ul sticlei și al etichetei Borsec în România a tot suportat modificări odată cu trecerea timpului iar în străinătate s-a adaptat cerințelor pieței. Priviți mai jos cât de western arătau etichetele în SUA, acum aproape 50 ani. 

   Anul acesta a ocupat prima poziție în topul BrandRo, topul "100 cele mai puternice branduri românești", realizat în fiecare an de revista Biz în colaborare cu Unlock Market Research, o companie de cercetare. Astfel că, apa minerală Borsec rămâne o marcă autohtonă puternică, iubită de consumatori. BrandRo se află la a opta ediție, măsurând an de an puterea brandurilor românești din perspectiva investiției de încredere și afectivitate care le este acordată prin sincerele păreri ale consumatorilor, fără a se ține cont de indici financiari și comerciali. Studiul a fost realizat prin 1000 de interviuri online.

Apa minerală Borsec provine din inima Munților Carpați, în partea de nord-est a României, în depresiunea Borsec, județul Harghita. Acolo se află stațiunea balneoclimaterică Borsec, la 900 m altitudine, înconjurată de păduri de conifere ce îi asigură microclimatul ideal. Există peste 15 izvoare  de apă minerală naturală și, cu un simplu search pe google, ai dori să se întâmple cumva să ajungi cât mai repede acolo. Tu, om născut și crescut în zonă de câmpie, care privește cu sete atmosfera și aerul de munte.     
  
„O zonă mai frumoasă și mai interesantă decât zona Borsecului aproape că nici nu se poate imagina. Natura a vrut să amplaseze bunăvoința dumnezeiască într-o grădină fermecată, ca                       aceasta să devină nu numai utilă, dar și de admirat.”
                                 Orbàn Balàzs, -“ O Descriere a Ținutului Secuiesc”, 1868                                                                            
Lăsând visurile la o parte, când vorbim de reclame, ne-am obișnuit să stăm puțin pe gânduri, să fim circumspecți. Dacă produsul x nu este așa cum promite ? Dacă efectele benefice sunt doar cuvinte goale ? Din fericire Borsec mi-a demonstrat contrariul, și anume că pot avea încredere într-o marcă românească, dincolo de medaliile câștigate și renumele în lume. Cum am aflat asta ? Simplu! Testând!

O săptămână am consumat apă minerală Borsec plată și carbogazoasă, următoarea săptămână o apă obișnuită din magazin, urmând ca în săptămâna a treia să revin la Borsec. Nivelul de energie a scăzut drastic în a doua săptămână, provocându-mi o stare generală proastă. În momentul în care m-am întors la Borsec, m-am simțit hidratată în fiecare celulă a corpului. Ceea ce mi se întâmplă numai atunci când consum o apă de calitate, obișnuindu-mi organismul cu apele mineralizate.

Încă din secolul al XVII-lea este considerată apă tămăduitoare, fiind analizată de numeroși cercetători până în prezent, recunoscându-i-se beneficiile miraculoase asupra metabolismului în boli cardiovasculare, diabet sau afecțiuni inflamatorii. Compoziția chimică conferă apei deosebite calități curative prin conținutul echilibrat de minerale, conținutul scăzut de fier și concentrația ridicată de CO2 naturală.

Când sunt plecată îmi iau un pet de 0,5l  cu mine. Nu știu cum, dar apa dispare foarte repede când se află într-un 0,5. Asta m-a determinat să încerc și acasă "trucul" acesta, pentru a fi sigură că ajung la cei 2 L recomandați pe zi. Nu întotdeauna reușesc, un litru și jumătate fiind o cantitate suficientă, indiferent de anotimp. Cred foarte mult într-o alimentație sănătoasă, unde fructele și legumele în stare crudă ocupă un loc fruntaș, împreună cu o apă îmbuteliată de calitate. Suntem alcătuiți în proporție de 60% din apă, ea fiind parte esențială din viața noastră. De aceea, atunci când "uiți" constant să bei apă imaginează-ți starea de "panică" în care intră  fiecare celula, tesut, organ, în momentul în care le privezi de ce este mai important. 

Nu orice brand împlinește 210 în România, ci numai unul care știe să se reinventeze permanent, oferind calitate, respectându-și consumatorii și menținându-se în top, acolo unde nu este atât de simplu să rămâi, când în urma ta stă mereu concurența.

Eu am încredere în Borsec ! Tu ? ;)

x

Comentarii