Am testat o pastă de dinți naturală + Măsuri de prevenire a cariilor dentare

 Conform raportului de date al FDI World Dental Federation, aproximativ 4 miliarde de oameni din întreaga lume se confruntă cu afecțiunea numită carie dentară, fiind una dintre cele mai des întâlnite forme de afecțiune orală. Caria dentară este o afecțiune a dintelui care presupune deteriorarea smalțului dentar - stratul exterior al dintelui - din pricina mai multor factori, precum consumul alimentelor bogate în zahăr, fumatul, igiena precară și factorii ereditari.

Pentru a împiedica formarea cariilor dentare, cel mai important este să conștientizăm importanța unei igiene orale corespunzătoare, prin periajul corect al dinților de cel puțin două ori pe zi, dimineața și seara, folosirea aței dentare pentru spațiile interdentare, a apei de gură și, eventual, a dușului bucal pentru îndepărtarea resturilor alimentare din spațiile mai greu accesibile.


O altă metodă importantă de prevenire a apariție cariilor dentare este alimentația. Aceasta trebuie să fie săracă în carbohidrați și zaharuri. Plus, bineînțeles, controale regulate la medicul stomatolog pentru verificarea sănătății dinților și rezolvarea problemelor existente.




În prezent testez pasta de dinți Santoral Homeopat marca Steaua Divină. Este prima pe care o încerc și surprinzător, nu mă dezamăgește deloc. Mereu mi-am spus că o pastă de dinți naturală nu poate eficientă, ori nu va avea un gust sau miros plăcut. Tocmai de aceea am stat departe de ele. O perioadă am preparat și depozitat într-un recipient din sticlă propria pastă de dinți pregătită în casă, compusă din 3 ingrediente (ulei de cocos, bicarbonat de sodiu, ulei de mentă pentru mentol), însă m-am întors rapid la vechile obiceiuri, și anume, cumpărând clasicele produse din supermarket.
Despre Santoral Homeopat pot spune că are un parfum divin, uleiul esențial de grepfrut fiind predominant. Ingredientele sunt simple, naturale și îmbucurătoare: argilă specială, extract din 39* de plante, uleiuri esențiale Tea Tree, roiniță, anason, grepfrut.
Nu conține: fluor - s-a demonstrat că nu previne formarea cariilor dentare -, parabeni, silicon, parafină, PEG-uri, coloranți, conservanți, parfumuri sintetice.

Posibil culoarea pastei de dinți să fie un factor descurajator. Ne-am obișnuit cu veșnicul albul imaculat și ne sperie nuanță de gri-maroniu. Este argila, nimic altceva. Mirosul și gustul îmi amintesc de o anumită perioadă a copilăriei. Citric, acidulat, fresh, simplu. Recunosc, a durat câteva zile până ce m-am obișnuit. Dar, când hotărârea de a urma calea spre natural a fost luată, nu prea văd rostul renunțării tocmai acum. Orice schimbare, oricât de mică, provoacă un anumit stres. Părăsirea confortului și adoptarea unui nou stil de viață înseamnă, în primă fază, anxietate, teamă, necunoscut, neplăcere. După perioada de acomodare teama începe să se risipească și apare liniștea, pacea, mulțumirea.


Santoral Homeopat este recomandată și persoanelor care urmează un tratament homeopat. În plus, ajută la albirea naturală dinților. Am remarcat și apreciat faptul că direct pe tub sunt notate toate informațiile care mă pot interesa (recomandări, compoziție, descriere, administrare, date despre producător și numere de contact). Produsul are valabilitate de 12 luni după deschidere.

În completare am ales să folosesc un ulei esențial Tea Tree adăugat în apa de gură, preferabil una naturală. Rolul apei de gură este acela de a împiedica înmulțirea baterilor de pe limbă, după ce ne spălăm pe dinți. Mai mult, previne halena și reîmprospătează respirația. Uleiul Tea Tree are rol antiseptic, antifungic, purifiant. Luptă împotriva infecțiilor bacteriene și este considerat unul dintre cele mai neiritante uleiuri antiseptice.  
Se spune că ar fi ingredientul ideal pentru a fi utilizat și recomandat în compoziția unei paste de dinți sau a unei ape de gură. Australian Tea Tree Oil Industry Association a demonstrat în urma mai multor studii efectuate asupra uleiului de arbore de ceai (Tea Tree) că acesta poate elimina o gamă largă de bacterii orale responsabile de cariile dentare.

Sănătatea orală nu costă mult. Nu uita să consumi fructe și legume în fiecare zi (mere, banane, kiwi, ananas, căpsune, portocale, castravete, ceapă roșie, ciuperci). De asemenea, ceaiul verde are efecte benefice asupra dinților. Pe Planteea.ro cele două produse costă unde la 30 de lei. Intră și vezi → întreaga ofertă pentru o igienă orală impecabilă.

Care este părerea ta despre pastele de dinți naturale ? Folosești una ?
Aștept răspunsul tău în comentarii ;)

x

Comentarii