Sunt hemoroizii un subiect tabu ? Hemoroplant Tablete - pentru sănătatea venelor hemoroidale


Există câteva probleme intime despre care oamenii preferă să nu vorbească niciodată. Sunt subiecte delicate care rămân strict între ei, medic şi familie. Ar putea povesti oricui despre toate afecţiunile care le-au dat bătăi de cap de-a lungul anilor, mai puţin despre apariţia hemoroizilor şi neplăcerile cauzate de aceştia. Subiectul a fost unul tabu chiar şi pentru mine, până când întâmplarea a făcut să aud câteva poveşti oarecum "înspăimântătoare", unde evoluţia bolii implicase câteva intervenţii chirurgicale şi fiecare zi însemna un chin. Acum, în sfârşit, privesc boala în faţă, am înlăturat factorul tabu şi încerc să înţeleg altfel, să mă împrietenesc cu ideea că absolut oricui i se poate întâmpla asta, e perfect normal.


Citisem undeva că hemoroizii afectează 8 din 10 persoane în timpul vieţii, fiind una dintre cele mai răspândite şi totodată neglijate boli de natură neinfecţioasă. Din 1000 de oameni, 118 suferă din cauza hemoroizilor, adică peste 10% din populaţia adultă. Atunci când oamenii se confruntă cu apariţia hemoroizilor, indiferent de stadiul bolii, neplăcerile nu sunt uşor de ignorat, toată atenţia îndreptându-se spre teama permanentă de a nu face ceva greşit, care mai departe să provoace durere iar vindecarea să întârzie.

Cu mii de ani în urmă era o problemă la fel de cunoscută. În Egiptul Antic şi în Babilon, cel mai la îndemână remediu fiind cel chirurgical. În operele lui Hipocrate, Galen şi Avicenna s-au făcut menţiuni referitoare la această afecţiune. Până şi Napoleon Bonaparte suferea din pricina hemoroizilor. Se spune că agravarea bolii a fost unul dintre motivele care a dus la pierderea luptei de la Waterloo. Să fie oare aşa ?

Ce sunt hemoroizii, până la urmă ?

Hemoroizii sunt vene dilatate dureroase, localizate la nivelul canalului anal, care se tumefiază ducând la o dilataţie vasculară patologică, ca urmare a perturbării întoarcerii venoase.
Afectează în principal bărbaţii cu vârstă cuprinsă între 30-50 de ani, dar şi femeile, mai ales în perioada sarcinii. 

Cauzele apariţiei hemoroizilor 

  • Munca fizică grea
  • Acumularea de presiune în zona bazinului
  • Dieta săracă în fibre
  • Constipaţia cronică
  • Diareea
  • Sarcina
  • Abuzul de alcool şi mâncarea picantă
  • Stilul de viaţă sedentar
  • Moştenirea genetică
  • Obezitatea

Cele mai frecvente simptome:

  • sângerare anală
  • durere
  • prurit anal
  • inflamaţii

Remedii naturale eficiente

Deseori, remediile naturiste sunt cea mai isteaţă soluţie pentru a vindeca o afecţiune sau a-i ameliora  simptomele. Oamenii caută tot mai des reţete şi remedii din natură, observând ca funcţionează şi ce este mai important, vin fără reacţii adverse. Gradul de eficacitate este ridicat, fiind la acelaşi nivel cu tratamentele convenţionale(medicamentoase). Uşor, uşor, începem să înţelegem că vindecarea vine din plante. Sau putem completa tratamentele medicale cu produse naturale, grăbind vindecarea.

Produse şi suplimente naturale 

Tratament hemoroizi de la Ayurmed, brandul care vine permanent cu noi produse de calitate pe piaţă. Este vorba despre HEMOROPLANT Tablete - Supliment alimentar pentru sănătatea venelor hemoroidale. Conţine plante ayurvedice care contribuie la menţinerea integrităţii pereţilor vasculari şi circulaţiei sângelui la nivelul sistemului venos rectal.

Complexul de substanţe din plante susţine procesul de refacere naturală a ţesutului şi venelor din zona ano-rectală, cu reducerea disconfortului datorat deformării venelor varicoase rectale interne şi externe.
Susţine menţinerea unei flore intestinale echilibrate şi a unui tranzit intestinal normal, reglează consistenţa scaunului şi detoxifierea naturală a colonului.
Menţine funcţionarea normală a sistemului digestiv, susţine apetitul şi absorbţia substanţelor nutritive din tubul digestiv, contribuind la menţinerea funcţiilor fiziologice ale ficatului şi la sănătatea şi vitalitatea întregului organism.

Conţine: Chimpe pădureţ, Coada şoricelului, Haritaki pulbere de fructe, Amaltas pulbere de fructe, Turmeric, Cicoare, Acacia arabica.

Modul de utilizare şi doza recomandată: 1-2 tablete de 3 ori pe zi, la o oră după masă. Cura durează cel puţin o lună şi se poate repeta.




Alte remedii:

  • Băile Sitz - băile de şezut grăbesc vindecarea
  • O alimentaţie bogată în fibre - pâine neagră, integrală, cereale: ovăz, orz, hriscă, legume şi fructe crude
  • Consumul de lichide 2-3 litri de apă plată pe zi/ceai de muşeţel/suc de prune
  • Cataplasme cu argilă
  • Comprese cu ulei de măsline direct pe zona perianală


Este important să prevenim cauzele care duc la apariţia hemoroizilor, să renunţăm la efortul fizic excesiv şi ridicarea greutăţilor. De asemenea, igiena corectă şi prevenirea sedentarismului prin mici schimbări în viaţa de zi cu zi(de ex. gimnastică, înot, plimbări pe jos) ajută la prevenţie. 


x

Comentarii