Tratamente externe si interne cu argilă - Argila albastra de Raciu


În ultimele săptămâni am avut ocazia să testez argila albastră de Râciu sub trei forme: pastă cosmetică, granule şi pulbere. Am simţit nevoia să mă documentez puţin mai mult de data aceasta asupra beneficiilor, să citesc, să-i descopăr secretele miraculoase pentru sănătate, frumuseţe, ascunse în compoziţia sa "vie". Ştiu că există mai multe tipuri de argile (albă, galbenă, roşie, verde, gri, albastră). Până la ora actuală am folosit-o numai în scop cosmetic, mai ales în anii adolescenţei, atunci când încercam şi testam o mulţime de remedii pentru tenul cu probleme, acneic/mixt.

Argila are o compoziţie similară cu cea a corpului nostru, ştiai ? Este o rocă sedimentară alcătuită dintr-un amestec de silicaţi, fragmente de cuarţ şi mica. Se foloseşte în scop terapeutic încă din perioada Antichităţii, pentru tratarea diferitelor inflamaţii interne, infecţii, arsuri de piele, abcese, afecţiuni ale tubului digestiv.  
Conţinutul de minerale(calciu, siliciu, magneziu, fier, potasiu, etc) îi permite să cureţe toxinele din sânge. Silicatul de aluminiu îi conferă proprietăţi cicatrizante iar restul de produşi vin cu proprietăţi antitoxice. Mai mult, asigură necesarul de compuşi anorganici, restabileşte echilibrul acido-bazic, reface digestia, stimulează activitatea glandelor endocrine şi combate aciditatea. 

Folosită atât în scop intern, cât şi extern, argila localizează zona afectată şi reuşeşte să elimine tot ce este dăunător în organism, de regulă, pe calea tubului digestiv. Se spune că Dumnezeu a înzestrat-o cu inteligenţă, fiind, iată, capabilă să localizeze o mulţime de suferinţe, afecţiuni şi să ne vindece.

Argila albastră a fost descoperită în România la 26 km de municipiul Târgu-Mureş, în comuna Râciu. A fost demonstrat în urma analizelor efectuate la Institutul de Cercetări şi Proiectări Miniere MINESA din Cluj-Napoca conţinutul mineralogic bogat în oxizi, silicaţi, minerale şi oligoelemente: calciu, magneziu, fier, potasiu, siliciu, sulf, cobalt, sodiu, clor, aluminiu, mangan, cupru, iod, seleniu, argint, zinc, etc. Centrul de Sănătate Publică Mureş a confirmat că utilizarea argilei albastre este sigură şi benefică pentru organismul uman.

Medicul şi cercetătorul bulgar Ivan Iotov a demonstrat că argila poate echilibra biocâmpul slăbit al omului. El a mai vorbit despre valoarea deosebită pe care o are argila untoasă de culoare albastră, aceasta având acelaşi câmp de vibraţii ca şi celulele sănătoase. Măsurătorile efectuate au demonstrat că argila albastră are o undă statică cu o lungime de 8 metri, care coincide cu cea a undelor sănătoase din organismul uman. Calităţile terapeutice îi permit să absoarbă toxinele din organism, celulele bolnave, bacteriile, gazele şi să le elimine pe cale urinară-fecală.

Important de reţinut !

Pentru utilizarea şi manipularea argilei se recomandă folosirea vaselor şi ustensilelor din sticlă, porţelan, ceramică, lemn sau plastic farmaceutic. Apa cu care se va amesteca argila albastră poate fi plată sau minerală necarbogazoasă(de izvor). Se păstrează la loc uscat, în ambalajul original sau în săculeţi de pânză.

Aşadar, argila albastră poate fi folosită cu următoarele efecte:

- antiseptic, antibacteriologic, antimicotic, antiinflamator
- are o putere deosebită în detoxifierea corpului de metale grele, poate neutraliza substanţele toxice ingerate
- scade nivelul de aciditate prin instaurarea unui pH neutru spre alcalin
- măreşte imunitatea sistemică şi de ţesut
- prezintă deosebite calităţi cosmetice









CURA INTERNĂ: 


La un pahar de apă plată necarbogazoasă sau apă de izvor se adaugă o linguriţă de argilă albastră pudră sau granule, se lasă de seara până dimineaţa sau minim o jumătate de oră. Înainte de a fi băută se agită din nou suspensia argiloasă cu o linguriţă de lemn, baghetă de sticlă, porţelan, exclus metal pentru obţinerea laptelui de argilă. După consumare este indicat un repaus de minim jumătate de oră. (la începutul curei interne persoana trebuie să se asigure că nu suferă de constipaţie, în caz contrar argila nu poate elimina toxinele din corp în procesul ei de detoxifiere.

Afecţiuni: ictere, hepatite, ciroze, colecistite, calculi biliari, parazitoze intestinale, colite, melene, colpite, rectite, hemoroizi, infecţii urinare, litiaze renale, nefrite, vaginite, afecţiuni ale prostatei, reglarea tensiunii arteriale, boli terminale, drenare, detoxifiere, remineralizare, gingivite, paradontoze, dureri de dinţi.

CURĂ EXTERNĂ: 

În cura externă, tratamentele cu argilă albastră se realizează prin cataplasme, împachetări, băi de argilă şi măşti cosmetice. Pentru cataplasme se poate folosi pasta cosmetică de argilă gata preparată deja sau putem obţine noi o pastă amestecând apa plată/de izvor şi argila.

Cataplasmă: Se aplică rece sau călduţă, direct pe piele sau pe un tifon, peste care se aplică o pânză din bumbac, câteva straturi de hârtie absorbantă, un şervet şi un ziar împăturit în 4-5 straturi, după care se acoperă cu un prosop de bumbac şi se leagă totul cu o eşarfă, nu foarte strâns. Stratul absorbant pus peste argila umedă va absorbi apa şi va crea un vid menit să ajute la absorbţia prin piele a toxinelor şi inflamaţiei. Nu se recomandă acoperirtea cu folie de plastic sau celofan pentru a nu stopa acest proces.


Înainte de a aplica o cataplasmă pe zona bolnavă sunt recomandate 2-3 cataplasme în zona intestinelor, prin asta ajutând la eliminarea masivă a toxinelor şi împiedicarea transportul lor spre zona afectată.

Afecţiuni: Conjuctivite, ochi înlăcrimaţi, sinuzite frontale, maxilare, plăgi infectate şi cangrenoase, furunculi, herpes, psoriazis, eczeme, acneea vulgară, rozaceea pielea uscată, prurit, infecţii micotice, dermatite, dermatoze, cuperoze, dureri articulare.

Baia de argilă: Se amestecă 1-2 kg de argilă pulbere cu puţină apă, cât să o acopere, urmând să fie lăsată aproximativ o oră înainte de a completa cu restul de apă dorit. În funcţie de confortul persoanei  baia va dura între 40 de minute minim - 1 oră şi jumătate maxim. O baie fierbinte cere un timp mai scurt. Pentru a fi evitată deshidratarea şi posibila senzaţie de rău cauzată de aceasta, se consuma apă în tot acest timp. La final, corpul se limpezeşte cu apă caldă iar mai apoi este recomandat repausul la pat cel puţin o oră, timp în care din nou se va consuma apă. Atenţie! Aceste băi nu sunt recomandate în perioada menstruaţiei şi femeilor însărcinate.

Măştile cosmetice: Argila albastră curăţă foarte bine tenul, îndepărtează impurităţile, celulele moarte, reduce ridurile, remineralizează, vindecă şi cicatrizează. stimulează producţia de colagen, hrăneşte, are efect de detox pentru ten, reduce coşurile, dermatita, eczemele, psoriazisul, netezeşte pielea, stimulează circulaţia sângelui. 

Masca se poate realiza cu pasta cosmetică sau pregătim noi amestecul folosind ingrediente pe care le preferăm de obicei în măşti. Poate fi utilizată pentru toate tipurile de ten. Eu am adăugat 1 linguriţă de miere, ulei de jojoba şi câteva picături suc de lămâie, ulei esenţial de tea tree.

Alte utilizări ale argilei: deodorant, pastă de dinţi, pastă de spălat vase, mască pentru întreţinerea părului.

Argila albastră de Râciu este un produs 100 % natural
Mai multe detalii aici → http://www.argilaalbastraderaciu.ro ← sau vă invit în comentarii ;)
x

Comentarii