5 Alimente care combat oboseala


Nu doar odihna corespunzătoare, ci şi o dietă corectă îţi poate oferi energia de care ai nevoie. Există alimente care revitalizează în mod natural organismul şi alungă stările de anxietate, dacă le introduci în meniul zilnic.


Fructele proaspete

Conţin viamine, minerale, fibre şi multă apă. Alege un fruct proaspăt ca gustare între mese ori de câte ori simţi nevoia să ronţăi ceva. Astfel controlezi şi pofta de dulce, care nu va mai fi la fel de accentuată. Şi sucurile naturale sunt o opţiune gustoasă şi sănătoasă. Ai grijă să le consumi imediat după preparare şi să nu exagerezi cu cantităţile, pentru a nu adăuga un plus de calorii. Bananele oferă rapid senzaţia de saţietate şi te ajută să îţi reîncarci bateriile.

Ovăzul

Are proprietăţi relaxante şi te energizează când nu te-ai odihnit cum trebuie sau în perioadele solicitante. Bogaţi în fibre, vitamine şi minerale, fulgii de ovăz pot fi introduşi în meniul tău la micul dejun, simpli sau în combinaţie cu fructe, iaurt/lapte. Foloseşte făina de ovăz pentru deserturi sau înlocuieşte laptele de origine animală cu lapte de ovăz, băutură vegetală care ajută la combaterea oboselii.

Fisticul consumat ca gustare între mese alungă oboseala şi stresul.

Seminţele şi fructele oleaginoase 

Ideale ca gustare între mese sau la micul dejun, fructele şi seminţele oleaginoase îţi dau energia de care ai nevoie pe parcursulzilei şi ţin oboseala la distanţă. Stimulează sistemul imunitar, ajută la îmbunătăţirea memoriei şi la creşterea puterii de concentrare. Menţin sănătatea sistemului nervos şi îţi dau o stare de spirit bună.Adaugă în dieta ta alimente precum seminţele de floarea-soarelui, de susan sau de dovleac, nuci, alune, migdale, dar în cantităţi moderate, pentru că au un conţinut caloric destul de ridicat.

Cacaua

Considerată un aliment cu proprietăţi medicinale, cacaua pură aduce mai multe beneficii decât ciocolata procesată din comerţ. Proprietăţile sale nutritive energizează organismul şi întăresc sistemul imunitar. Combin-o cu miere, ulei de cocos sau adaug-o îb deserturi ori în băuturi calde, servite în loc de cafea. Bogată în antioxidanţi, asigură un tonus bun şi ţine la distanţă stresul şi gândurile negative. Substanţele active din boavele de cacao eliberează endorfinele, numite şi hormonii fericirii.

Legumele

Toate legumele sunt bune pentru sănătate, însă ardeiul gras şi cel iute, spanacul, conopida şi frunzele de năsturel în mod special ajută la alungarea oboselii. Au o combinaţie ideală de vitamina C şi acid folic, care activează sistemul vascular şi energizează rapid organismul.Consumă-le ca atare, în salate sau ca garnitură pentru alte preparate. Poţi să pregăteşti legumele şi la abur, pentru a-şi păstra proprietăţile.

x

Comentarii