Sucul de castraveţi - calităţi terapeutice


Bogat în vitamine şi alte nutrimente, sucul de castraveţi este alegerea ideală atunci când vrei să îţi hidratezi organismul cu o băutură hrănitoare.


Bun pentru siluetă

Sucul de castraveţi ajută la pierderea în greutate întrucât susţine digestia, reduce pofta de mâncare şi favorizează topirea grăsimilor. Bogat în fibre, poate fi inclus în diete. Are puţine calorii şi un conţinut de apă de 95%.

Bun diuretic

Cantitatea mare de apă din castraveţi ajută la înlăturarea reziduurilor din organism.Administrat intern, sucul de castraveţi are rol depurativ, diureza fiind însoţită de dizolvarea acidului uric şi a uraţilor, aşadar este util în afecţiuni precum litiaza renală, guta şi artrita. Mărunţeşte calculii renali dacă este folosit în combinaţie cu sucul de morcovi şi ridiche. Este uşor laxativ şi ajută la calmarea colicilor.

Înlătură respiraţia urât mirositoare

Cu efect antimicrobian, sucul de castraveţi poate fi folosit în combaterea halenei. Foloseşte o soluţie cu care să îţi clăteşti gura pe care o prepari din amestecul a 250ml de suc de castravete proaspăt preparat şi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu. Repetă procedeul zilnic, câteva săptămâni la rând.

Ideal pentru ten

În cosmetică, sucul de castraveţi este unul dintre produsele naturale îndelung folosite. Bogat în siliciu, mineralul frumuseţii, sucul poate fi folosit pentru curăţarea şi catifelarea pielii, atât a tenului gras cu pori dilataţi, cât şi a celui uscat. În plus, remediul este util pentru estomparea ridurilor fine şi pentru diminuarea cearcănelor. Datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, sucul calmează iritaţiile de la nivelul pielii, reduce roşeaţa şi elimină petele de pe faţă. Combinat cu câteva picături de ulei de migdale, poate "şterge" oboseala de pe chip şi îl poate revigora. Mai poate fi folosit şi ca tratament de întărire a firelor de păr şi a unghiilor, tot graţie siliciului din compoziţie.


Cum îl prepari 

Ai nevoie de 1 castravete de mărime medie, 250ml de apă, zeama de la o jumătate de lămâie şi câteva frunze de mentă. Mixezi toate ingredientele într-un blender şi bei sucul proaspăt zilnic, câteva săptămâni la rând.

x

Comentarii